Κόπωση τζίρων και νέων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κόπωση τζίρων και νέων

02.04.2015 16:36

Ούτε αυτή την εβδομάδα δόθηκε λύση στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές επιτείνοντας την αβεβαιότητα στην χρηματιστηριακή αγορά γεγονός το οποίο εκφράστηκε περισσότερο στο τζίρο και λιγότερο στην τάση.

 

Η βελτιωμένη λίστα ενεργειών/μεταρυθμίσεων του οικονομικού επιτελείου στην διαπραγμάτευση των Βρυξελλών δεν οδήγησε στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης με αποτέλεσμα η επόμενη εβδομάδα να κινείται με γνώμονα τον ίδιο καταλύτη. Παρά τους παραδοσιακά χαμηλούς τζίρους που σημειώνονται πριν και μετά το Καθολικό Πάσχα η χρηματιστηριακή εικόνα δεν μεταβλήθηκε συνεχίζοντας την πλαγιοκαθοδική πορεία της.

 

Τα αποτελέσματα των εταιριών δεν περιείχαν το στοιχείο των εκπλήξεων αντιθέτως οι δύο τελευταίες μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας όπου ανακοινώθηκαν τα 2/3 των αποτελεσμάτων μάλλον δημιούργησαν μεγαλύτερο προβληματισμό λόγω της πληθώρας ζημιογόνων εταιριών.

 

Σε αυτό το περιβάλλον νέων η διακοπή των συναλλαγών λόγω του Καθολικού Πάσχα ίσως να αποτελεί μια θετική εξέλιξη αφού στην προκειμένη φάση η αναμονή ερμηνεύεται περισσότερο ως αδράνεια και όσο να ‘ναι το στοιχείο της κόπωσης εμφανίζεται έντονο τόσο εντός όσο και εκτός αγοράς από την συνεχή επανάληψη νέων χωρίς κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

 

Η μόνη ίσως ενδιαφέρουσα διαγραμματική εξέλιξη είναι η διάσπαση του σήματος πώλησης του MACD και η επαναφορά του σε αγορασμένη θέση μετά από ένα μήνα απαισιοδοξίας. Η ένδειξη αυτή θεωρείται ένας αισιόδοξος προάγγελος για την τάση και απαιτεί ένα ακόμα τεχνικό σήμα αγορών από έναν από τους βραχυπρόθεσμους κινητούς μέσους για να επιβεβαιώσει την ισχύ του.

 

Προς το παρόν ο πλησιέστερος κινητός μέσος βρίσκεται στην περιοχή των 800 μονάδων με φθίνουσα ωστόσο πορεία που πιθανότατα να συναντήσει τον Γενικό Δείκτη ίσως σε επίπεδα κοντά στις 790 μονάδες.

 

Τα συναλλακτικά δεδομένα από την άλλη πλευρά δεν μπορούν να θεωρηθούν ιδιαίτερα υποστηρικτικά μιας ισχυρής ανοδικής κίνησης και ίσως μια πιο πειστική ένδειξη για την αλλαγή της τάσης θα ήταν η επιστροφή της αξίας των συναλλαγών πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό βέβαια με την κατεύθυνση της αγοράς.

 

Αν και η συσσώρευση που βρίσκεται σε εξέλιξη κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει σαν γενική εικόνα την ερχόμενη εβδομάδα, το προβάδισμα του ανοδικού σεναρίου ως επικρατέστερη μεσοπρόθεσμη κατεύθυνση του Γενικού Δείκτη διατηρείται όσο η αγορά «κρατάει» την περιοχή των 730 μονάδων.

MANOΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017