Κόλαση πυρός στην Υεμένη- Το αμερικανικό αργό ξεπέρασε τα 50 δολ. και το Μπρεντ πλησίασε τα 60 δολάρια - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κόλαση πυρός στην Υεμένη- Το αμερικανικό αργό ξεπέρασε τα 50 δολ. και το Μπρεντ πλησίασε τα 60 δολάρια

27.03.2015 20:44

Στην Υεμένη κλιμακώνονται οι βομβαρδισμοί από τα αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, ενώ η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει εξαιτίας της νέας κρίσης…

Ο εμφύλιος της Υεμένης εξελίσσεται σε περιφερειακή σύγκρουση, μετά την επέμβαση της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας με τη στήριξη αρκετών αραβικών χωρών, εναντίον των σιιτών ανταρτών «Χούτι» που υποστηρίζονται από το Ιράν. Δεκάδες νεκροί αναφέρονται από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα Σαναά και σε άλλες περιοχές.

 

Οι Σαουδάραβες επενέβησαν, καθώς οι αντάρτες -μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας- πλησίαζαν στο “Αντεν, αναγκάζοντας το δυτικόφιλο πρόεδρο της χώρας να καταφύγει στο Ριάντ.

Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν υποστήριξη και πληροφορίες, αλλά δε συμμετέχουν με δυνάμεις στις επιχειρήσεις. Μέσα σε αυτό το σκηνικό έντασης, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο ανέβηκε πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι και το Μπρεντ πλησίασε τα 60 δολάρια.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017