Κως: Από τα ξημερώματα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πρώτοι μετανάστες (photos + video) - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κως: Από τα ξημερώματα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι πρώτοι μετανάστες (photos + video)

16.08.2015 12:00

Έπειτα από αρκετή αναμονή και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το Λιμενικό σώμα, παρουσία και αστυνομικής δύναμης μπήκαν τελικά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη 1:15 τα ξημερώματα οι πρώτοι 200 Σύριοι πρόσφυγες.

Για λόγους ασφαλείας κρίθηκε σκόπιμο να μπουν στο πλοίο μόνο οι πρόσφυγες (όλοι Σύριοι) που έφτασαν χτες Σάββατο στην Κω και ελέγχθηκαν πλήρως παίρνοντας σειρά προτεραιότητας και μπαίνοντας στη γραμμή ο ένας πίσω απ’ τον άλλον (έπειτα από αρκετή προσπάθεια των λιμενικών).

 Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα μπουν και πρόσφυγες/μετανάστες από τους ήδη παραμένοντες στην πόλη καθώς υπάρχει φόβος συμπλοκών και επεισοδίων μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων, όπως έγινε χτες το μεσημέρι μεταξύ Πακιστανών- Αφγανών και Ιρακινών.

metanastes-kos_1

Μάλιστα την ώρα της αναμονής και πριν ανοίξουν οι πύλες εισόδου στην επιβατική προβλήτα έφτασε ομάδα νεαρών Ιρακινών μεταναστών οι οποίοι διαμαρτύρονταν με φωνές γιατί να προηγηθούν οι Σύριοι πρόσφυγες.

Αξιοσημείωτες, οι δηλώσεις τους στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την περιπέτεια που πέρασαν μέχρι να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά και το ευχαριστώ προς τους κατοίκους της Κω και της Ελλάδας για την ανοχή τους – κάποιος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για το νερό και του σάντουιτς που του έδωσαν.

metanastes-kos_8

metanastes-kos_7

metanastes-kos_5

metanastes-kos_4

metanastes-kos_3

metanastes-kos_2

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017