Κρίσιμες συναντήσεις Τσίπρα στις Βρυξέλλες - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κρίσιμες συναντήσεις Τσίπρα στις Βρυξέλλες

21.10.2016 09:28

Το θέμα του χρέους αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί στις 10 π.μ. (ώρα Ελλάδας) με το Γάλλο Πρόεδρο και στις 10.30 π.μ. με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Η ακριβής ώρα της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με βασικό αντικείμενο συζήτησης το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από ελληνικής πλευράς τονίστηκε η ανάγκη τήρησης των συμφωνιών για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνδέεται με τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου για το χρέος, επισημαίνοντας την ανάγκη έως το τέλος του χρόνου να υπάρξει λύση που θα το καθιστά βιώσιμο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017