Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπογράμμισε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πως εάν ναυαγήσει η προσπάθεια για συγκρότηση Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να ενεργήσει, κι αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμα και αλλαγή του νόμου για το ΕΣΡ.

“Το σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να πάρει διάφορες πρωτοβουλίες”, προσέθεσε ο υπουργός, σύμφωνα με το skai.gr.

Ο κ. Κουρουμπλής επέρριψε την ευθύνη για τη μη συγκρότηση του Συμβουλίου στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ρίξει την κυβέρνηση με αφορμή την κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Κατήγγειλε ακόμα ότι η ΝΔ επιδιώκει την επιστροφή στο προγενέστερο καθεστώς για την προστασία των καναλαρχών και των συμφερόντων τους.

Η κυβέρνηση έχει προτείνει τον πρώην υπουργό της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα ως πρόεδρο του ΕΣΡ, σε μία προσπάθεια να πιέσει την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει στη σύσταση της Αρχής στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα.

Ωστόσο, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι έχουν καταστήσει σαφές ότι θα καταψηφίσουν, ενώ αποστάσεις από την το όλο “παζάρι” – όπως το αποκαλεί – έχει λάβει το ΚΚΕ.