Κουντουρά: Συνάντηση με Nοτιοκορεάτες δημοσιογράφους - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κουντουρά: Συνάντηση με Nοτιοκορεάτες δημοσιογράφους

10.10.2016 19:12

Η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συνάντησε στις 7 Σεπτεμβρίου την 10μελή Νοτιοκορεάτικη αποστολή δημοσιογράφων που επισκέφθηκε την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Υπουργείου στο πλαίσιο του ανοίγματος της αγοράς της Ν. Κορέας που ξεκίνησε το 2015 ως στρατηγική επιλογή της νέας τουριστικής πολιτικής για την προσέλκυση επισκεπτών από νέες και δυναμικές αγορές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.Το ταξίδι των δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε σε εφαρμογή του κεντρικού σχεδιασμού του Υπουργείου που υλοποιεί ο ΕΟΤ για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού και που περιλαμβάνει την υποστήριξη ταξιδιών δημοσιογραφικών αποστολών και την προβολή της Ελλάδας μέσω των ΜΜΕ του εξωτερικού.

Η αποστολή των δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 7 Οκτωβρίου, με τη στήριξη του ΕΟΤ, από το KoreaPressFoundation.

Οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την Κρήτη, τη Σαντορίνη, την Πελοπόννησο και την Αθήνα, για την καταγραφή και παρουσίαση των ταξιδιωτικών τους εντυπώσεων από τους προορισμούς, και πραγματοποιήσαν σειρά συνεντεύξεων με φορείς της Πολιτείας και του τουριστικού τομέα, που θα προβληθούν σε ΜΜΕ της Ν. Κορέας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία που επιδιώκει η Ελλάδα με τη Ν. Κορέα στον τουριστικό τομέα και στην προτεραιότητα που έδωσε η ίδια στην ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων από το 2015 με το άνοιγμα της αγοράς, οπότε και για πρώτη φορά ο ΕΟΤ συμμετείχε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΚΟΤFA στη Σεούλ.

Επισήμανε ότι γίνονται στοχευμένες κινήσεις για την ανάπτυξη στρατηγικών συμφωνιών με στόχο την σταθερή αύξηση των τουριστικών ροών από την Κορέα όλα τα επόμενα χρόνια, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την καθιέρωση απευθείας πτήσεων Αθήνας- Σεούλ από το 2017, καθώς και στην απόφαση της θυγατρικής εταιρείας της KoreanAir, HanjinΤravel, να πραγματοποιήσει τον φετινό Οκτώβριο δύο δρομολόγια τσάρτερ προς την Ελλάδα (στις 7 και 14 Οκτωβρίου 2016) ως αποτέλεσμα των επαφών που πραγματοποιήθηκαν κατά την συμμετοχή του ΕΟΤ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην έκθεση KOTFA τον Ιούνιο του 2016.

Η πτήση τσάρτερ στις 7 Οκτωβρίου με 170 επιβάτες οργανώθηκε από το ταξιδιωτικό γραφείο HANJIN που εδρεύει στην Ν. Κορέα.

Εκπρόσωποι του ΕΟΤ και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» καλωσόρισαν τους επιβάτες στον χώρο αποβίβασης και διένειμαν αναμνηστικά δώρα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017