Κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης: - "Πάμε για happy end, να το θυμάστε"... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης: – “Πάμε για happy end, να το θυμάστε”…

19.03.2015 02:53
Η ελληνική οικονομία είναι τόσο ασθενική, τόσο άρρωστη που αν πάθει και ατύχημα θα μας μείνει στα χέρια και θα την κλαίμε, κανείς απινιδωτής δεν θα την επαναφέρει στην ζωή.
Κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης, ίσως από τους πλέον οξυδερκείς παρουσιάζει μια αρκετά αισιόδοξη άποψη – προσέγγιση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
«Η νέα ελληνική κυβέρνηση πήρε εντολή για να διαπραγματευτεί όχι για να έρθει σε ρήξη και να αποχωρήσει από το ευρώ.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει Grexit μόνο ένας ψυχοπαθής διανοητικά άρρωστος θα ήθελε Grexit.
Ποιος θα ήθελε Grexident δηλαδή ένα ελληνικό ατύχημα. Η ελληνική οικονομία είναι τόσο ασθενική, τόσο άρρωστη που αν πάθει και ατύχημα θα μας μείνει στα χέρια και θα την κλαίμε, κανείς απινιδωτής δεν θα την επαναφέρει στην ζωή.
Όποιος πιστεύει ότι με αυτή την δομή οικονομίας και με αυτές τις παθογένειες όλης της οικονομικής αλυσίδας ότι με την δραχμή θα σωθεί η Ελλάδα ας αλλάξει πλευρό. Με την δραχμή απλά θα γίνουμε κατά 50% με 60% φτωχότεροι.
Όποιος θέλει να γίνει φτωχότερος ας σηκώσει το χέρι ψηλά και ας το βροντοφωνάξει ναι μας αρέσει η φτώχεια. Capital controls δεν θα υπάρξουν. Ο λόγος που το υποστηρίζω είναι απλός. Πότε έχει προαναγγελθεί ένα τέτοιο γεγονός σοκ;Ποτέ δεν έχει προαναγγελθεί. Τα capital controls δεν προαναγγέλλονται.
Δυστυχώς και οι ευρωπαίοι έχουν χάσει το μέτρο και λένε και αυτοί όπως και εμείς ανοησίες.
Αν ίσχυαν οι απειλές για capital controls θα βγάζαμε σήμερα ανακοίνωση στους καταθέτες και θα τους προτρέπαμε ελάτε να πάρετε όλες σας τις καταθέσεις.Τα πάντα θα συμβούν αλλά όχι capital controls εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε.
Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που κάκιστα διέκοψε και η Ελλάδα θα λάβει χρηματοδότηση στο τέλος της ημέρας έστω και με όρους μνημονίου. Δυστυχώς το παραμύθι έχει δράκο, έχει βασιλόπουλο, έχει δάκρυα αλλά δεν έχει τελικό δράμα. Πάμε για happy and να το θυμάστε».Μετά από αυτή την προσέγγιση του κορυφαίου τραπεζίτη εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε άλλο.

www.bankingnews.gr

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017