Κομισιόν: «Σημαντική» πρόοδος από την Ελλάδα στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων | Mikrometoxos.gr

Κομισιόν: «Σημαντική» πρόοδος από την Ελλάδα στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων

07.10.2016 17:23

«Σημαντική» πρόοδο διαπιστώνει η Κομισιόν στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Ανίκα Μπράιτχαρντ, τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ότι έχει σημειωθεί «σημαντική» πρόοδος τις τελευταίες ημέρες στην υλοποίηση των τελευταίων προαπαιτούμενων από την Ελλάδα.

«Σε συνέχεια της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, η Επιτροπή και οι υπόλοιποι θεσμοί τώρα αξιολογούν την εκπλήρωση των εκκρεμών προαπαιτούμενων, ενώ παράλληλα διενεργούνται συζητήσεις στην Ουάσινγκτον», δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες η κ. Μπράιτχαρντ.

Επιπλέον, σημείωσε πως ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, ανέφερε πως εναπόκειται στο Συμβούλιο των Διευθυντών του ESM και στο Eurogroup να δώσουν την τελική έγκριση, ενώ υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, 1,7 δισ. εξ αυτών αφορούν την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και η εκταμίευση του 1,1 δισ. συνδέεται με την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017