Κοζάνη: Ρατσιστική επίθεση στο νοσοκομείο | Mikrometoxos.gr

Κοζάνη: Ρατσιστική επίθεση στο νοσοκομείο

25.02.2015 12:33

Ένα πρωτοφανές, για τα δεδομένα της Κοζάνης, περιστατικό συνέβη την Τρίτη το βράδυ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

και συγκεκριμένα στα Επείγοντα περιστατικά, όταν ένας ασθενής επιτέθηκε φραστικά στην γιατρό που προσέτρεξε να τον βοηθήσει! Ο ασθενής έβρισε, με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς τη γιατρό, ενώ πλέον το συμβάν έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αφού κλήθηκε η αστυνομία και υποβλήθηκε μήνυση από την γιατρό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο διοικητής των Νοσοκομείων Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο Γεώργιος Παύλου: “Η γιατρός δέχθηκε φραστική επίθεση από κάποιον ασθενή, ο οποίος προσήλθε στα επείγοντα περιστατικά το βράδυ της Τρίτης…

Ο ασθενής επετέθη φραστικά με ρατσιστικές διαθέσεις σε βάρος της γιατρού. Στο νοσοκομείο ήρθε αμέσως η αστυνομία, έγινε καταγγελία από τη γιατρό, υποβλήθηκε μήνυση, πάρθηκαν οι απαραίτητες καταθέσεις και η υπόθεση θα λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης. Φυσικά, ο ασθενής νοσηλεύθηκε κανονικά”. Όπως προσέθεσε ο ίδιος, ο ασθενής, μεσήλικας, δεν δέχθηκε να τον κουράρει η γιατρός (Νιγηριανής καταγωγής) και της επιτέθηκε φραστικά, εντελώς αναίτια, ενώ η ίδια προσέτρεξε αμέσως όταν ο ασθενής πήγε στα Επείγοντα περιστατικά.

Όπως προσέθεσε ο διοικητής του νοσοκομείου “καταδικάζω και σαν Έλληνας πολίτης αλλά και σαν διοικητής του νοσοκομείου τη ρατσιστική βία, με όποιον τρόπο γίνεται. Και η φραστική βία είναι κάτι ανήθικο. Η γιατρός έκανε το καθήκον της προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του συνανθρώπου, προσέτρεξε αμέσως στο περιστατικό και δέχθηκε τη φραστική επίθεση…”.

Πηγή: Πρωινός Λόγος

NEWSIT.GR

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017