«Κλείδωσαν» οι πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο

Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

«Κλείδωσαν» οι πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο – Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

 

Οι πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο φαίνονται να έχουν «κλειδώσει», απομακρύνοντας έτσι και το ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις ενδέχεται να γίνουν τη Δευτέρα, όπως μετέδωσε στο βραδινο δελτίο ειδήσεών του το Mega.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το Μαξίμου φέρεται να έχει επιλέξει τη λύση της παραίτησης της κυβέρνησης προκειμένου να διαλυθεί η Βουλή και να γίνουν οι εκλογές στη συνταγματική προθεσμία, δηλαδή εντός 30 ήμερων από τη διάλυση της Βουλής, διάστημα όμως που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τις 20 ήμερες.
Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τα επόμενα 24ωρα, με επικρατέστερη ημέρα τη Δευτέρα.
Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η χώρα ενδέχεται να αποκτήσει την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της, έστω και υπηρεσιακή, καθώς το ρόλο σύμφωνα με το νόμο θα πάρει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.
Την Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον συνεργάτη του και υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος δήλωσε βγαίνοντας από το Μαξίμου ότι οι ανακοινώσεις είναι «είναι θέμα ωρών» ή «θέμα 24ωρών», ενώ τη Δευτέρα θα υπάρξει και νέο ραντεβού των δύο ανδρών για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναληφθούν.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, ο οποίος πέραν από την κυβερνητική ιδιότητα του για την οργάνωση των εκλογών θεωρείται και ο άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύεται πιο πολύ από κάθε άλλον ο Πρωθυπουργός για την ανάλυση των δημοσκοπήσεων και την πρόβλεψη των εκλογικών αποτελεσμάτων.