7.12.2014 - Κλάους Ρέγκλινγκ: «Nα αναγνωρίσουμε τα επιτεύγματα της Ελλάδας» - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

7.12.2014 – Κλάους Ρέγκλινγκ: «Nα αναγνωρίσουμε τα επιτεύγματα της Ελλάδας»

07.12.2014 07:03

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Die Welt»

 

Μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης «Οι κανόνες θα ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος  κυβερνά»

 

Στις τεράστιες προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα για να μεταρρυθμίσεις την οικονομία της, κάτι που δεν αναγνωρίζεται όσο πρέπει από κάποιους Ευρωπαίους, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Die Welt.

Ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε πως ανησυχεί περισσότερο για την Ιταλία και τη Γαλλία, οι οποίες δεν φαίνονται πρόθυμες να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και καλεί μάλιστα τη δεύτερη και την τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης, να «πάρουν μαθήματα από την Ελλάδα».

Αναφορικά με την πορεία εξόδου της χώρας μας από τα προγράμματα στήριξης, ο επικεφαλής του ESM υποστήριξε πως «βρισκόμαστε στο τέλος μιας διαδικασίας, η οποία χάρη στις μεταρρυθμίσεις, έχει απτά αποτελέσματα και μάλιστα περισσότερα από ότι παραδέχονται πολλοί στη Γερμανία».

Ο κ.  Ρέγκλινγκ μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες της Ελλάδας ως προς την δημοσιονομική εξυγίανση, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως  η χώρα μας «πρέπει να κάνει ακόμα πολλά, ώστε να μειωθούν οι φραγμοί που θέτει το ίδιο το κράτος για τις ιδιωτικές επενδύσεις».

Αναφορικά με τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ , ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε πως το Γιούρογκρουπ γνωρίζει τη σχετική πολιτική συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα «όμως οι κανόνες ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά» και τόνισε πως σε περίπτωση αλλαγής της κυβέρνησης στην Ελλάδα, οι στόχοι του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα εξακολουθούν να ισχύουν.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017