Κινέζος μεγιστάνας θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα

ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη εκδηλώνει ο Γιαν Τζιέχε, ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας και ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρίας στην χώρα του, της China Pacific Construction Group (CPCG).

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Κινέζος μεγιστάνας βλέπει σοβαρές ευκαιρίες για επενδύσεις και εξαγορές στη χώρα και την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ φέρεται να επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες και τον τομέα των υποδομών.

Μάλιστα, δεν θεωρεί αποτρεπτική την προοπτική ενός Grexit, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική οικονομία πλησιάζει τα χαμηλότερα της. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να εισέλθει κάποιος σε αυτή. Είτε παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, είτε φύγει, δεν με ενοχλεί». Στο στόχαστρο του Γιαν βρίσκονται, επίσης, χώρες από την ανατολική Ευρώπη, η Αλβανία και η ΠΓΔΜ.

Σημειώνεται ότι η China Pacific Construction Group είναι μια από τις μεγαλύτερες του κλάδου σε ολόκληρο τον κόσμο (βρίσκεται στη θέση 166 με βάση τη λίστα Fortune 500), με έσοδα που ανέρχονται στα 375 δισ. ρένμινμπι (60,67 δισ. δολάρια).

* ,