Κατσέλη: Οι τράπεζες είναι απόλυτα φερέγγυες-Να επιστραφούν οι καταθέσεις | Mikrometoxos.gr

Κατσέλη: Οι τράπεζες είναι απόλυτα φερέγγυες-Να επιστραφούν οι καταθέσεις

20.07.2015 01:11
Αύριο που θα ανοίξουν οι τράπεζες και θα επανέλθει η κανονικότητα, ας βοηθήσουμε όλοι την οικονομία μας.
Την φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών εγγυήθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, η οποία καλεί τους έλληνες να επιστρέψουν τα χρήματα που απέσυραν ή κρατούν στο σπίτι τους, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ, η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες όπως εγγυάται η ΕΚΤ και η Ένωση Τραπεζών, αλλά θα ήταν ακόμη πιο ισχυρές αν δεν είχαν εκταμιευθεί 40 δισ ευρώ μέσα στην τελευταία περίοδο. Αύριο που θα ανοίξουν οι τράπεζες και θα επανέλθει η κανονικότητα, ας βοηθήσουμε όλοι την οικονομία μας” δήλωσε η Λ. Κατσέλη.
«Αν βγάλουμε τα χρήματά μας από τα σεντούκια και τα σπίτια μας – όπου σε κάθε περίπτωση δεν είναι ασφαλή–και τα επιστρέψουμε στις τράπεζες, θα ενισχύσουμε την ρευστότητα» υπογράμμισε. Απέκλεισε μάλιστα οποιαδήποτε περίπτωση για κούρεμα καταθέσεων στο μέλλον εάν όλοι ενεργήσουμε υπεύθυνα.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017