Κατσέλη: Το γρηγορότερο δυνατό να άρουμε τους περιορισμούς - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κατσέλη: Το γρηγορότερο δυνατό να άρουμε τους περιορισμούς

22.07.2015 13:59

Λίγο πριν από τις 10.30 το πρωί, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Η επικεφαλής της ΕΕΤ, Λούκα Κατσέλη ευχαρίστησε για τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι η τραπεζική αργία έληξε, «κοιτάζουμε μπροστά».

Εκφράζοντας όλους, όπως είπε η ίδια, σημείωσε ότι «θέλουμε όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα να μπει σε μια φάση κανονικότητας και ομαλότητας και το γρηγορότερο δυνατό να είμαστε σε θέση να άρουμε και τους περιορισμούς στην ανάληψη καταθέσεων και στην κίνηση κεφαλαίων».

Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε αυτό ως ένα μεγάλο πλήγμα για την οικονομία, για την πραγματική οικονομία, για να προσθέσει:

«Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο τόσο καλύτερα θα είναι για τις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

«Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπατε, χτες είχαμε μια δήλωση της ΕΕΤ ότι εμείς μέχρι το τέλος του χρόνου θα συνεχίσουμε με βάση το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο, τον νόμο που υπήρχε μέχρι το τέλος του 2013, προσβλέποντας ότι θα υπάρξει μια καινούρια νομοθετική ρύθμιση η οποία θα καλύπτει και τη δράση τη δική μας μετά», τόνισε η πρόεδρος της Ενωσης.

Η ίδια ανέφερε ότι «αυτές τις 3 εβδομάδες που ήταν δύσκολες για όλους, το τραπεζικό σύστημα και όλες οι τράπεζες προσπάθησαν και αντεπεξήλθαν με μεγάλη επιτυχία στη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης εμπειρίας της επιβολής των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική τη στάση του προσωπικού και υπογράμμισε ότι και η στάση των πολιτών ήταν εξαιρετικά ψύχραιμη.
«Πολύ σημαντικό», πρόσθεσε η κ. Κατσέλη.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017