Κατσέλη: Μέχρι τη Δευτέρα η ανάληψη των 60 ευρώ από τις τράπεζες - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κατσέλη: Μέχρι τη Δευτέρα η ανάληψη των 60 ευρώ από τις τράπεζες

04.07.2015 11:18

“Η ΕΚΤ θα αποφασίσει τη Δευτέρα αν θα υπάρξει ρευστότητα και αυτή θα προσδιορίσει αν αλλάξει το όριο ανάληψης στα ΑΤΜ από την Τρίτη”

 

Διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα των Financial Times η Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα μιλούσε για κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων, κατά 30%, για τις καταθέσεις από 8.000 Ευρώ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών καθορίζεται από την ΕΚΤ, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ούτε θα μπορούσε να υπάρχει τέτοιο σενάριο» σημείωσε η κ. Κατσέλη μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega  και πρόσθεσε «Όπως είδαμε στην Κύπρο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία, δεν μπορείς να κάνεις κούρεμα καταθέσεων σε ποσό κάτω των 100.000 ευρώ».

Την ίδια ώρα ωστόσο η κ. Κατσέλη κλήθηκε να διευκρινίσει αν οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές την Τρίτη και αν θα αλλάξει ή όχι το όριο ημερήσιας ανάληψης.

Η κ. Κατσέλη διευκρίνισε ότι μέχρι την Δευτέρα θα ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται ήδη από τις τράπεζες, δηλαδή ο κάθε πολίτες θα μπορεί να παίρνει 60 ευρώ από το ΑΤΜ.  Σε σύσκεψη που είχαμε για το τι θα γίνει από την Τρίτη το πρωί, αποφασίσαμε ότι το πλαίσιο αυτό θα καθοριστεί τη Δευτέρα, όπου συνεδριάζει η ΕΚΤ. Με βάση την απόφαση της ΕΚΤ, θα καθοριστεί και η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Με βάση την ρευστότητα που θα είναι διαθέσιμη από την Τρίτη το πρωί θα καθοριστούν τα όρια των αναλήψεων».

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017