Κατσέλη: Εγγυημένες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κατσέλη: Εγγυημένες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ

09.07.2015 08:41

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έδωσε πολλές χρηστικές πληροφορίες, αλλά και διευκρινίσεις για τη λειτουργία των τραπεζών μετά τη παράταση της τραπεζικής αργίας μέχρι και την Δευτέρα, η οποία ανακοινώθηκε χτες με υπουργική απόφαση.

Η κα. Κατσέλη διευκρίνισε πως οι συνταξιούχοι που δικαιούνται από σήμερα να λάβουν επιπλέον 120 ευρώ, θα εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας κι όχι κατά αλφαβητική σειρά.

Η κα. Κατσέλη σχολιάζοντας την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με το κούρεμα καταθέσεων, ξεκαθάρισε πως όλες οι τραπεζικές καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ ανά λογαριασμό και ανά δικαιούχο είναι εγγυημένες σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία που ισχύει από 1/1/2015.

Σε ότι αφορά την απόφαση με την οποία θεσπίζεται ως ανώτατο ποσό τα 1.000 ευρώ για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό η κα. Κατσέλη εξήγησε ότι σε περιπτώσεις που υπάρχει σοβαρός λόγος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αίτημα στις τράπεζες τους ώστε να αυξηθεί το ποσό αυτό για σπουδαστικές και νοσηλευτικές ανάγκες.

Τέλος η κα. Κατσέλη σχολίασε, μετά από σχετικό ερώτημα, τις φήμες που φέρουν κάποια ή κάποιες τράπεζες να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα τους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο η φημολογία αυτή είναι ανυπόστατη καθώς όλο το τραπεζικό σύστημα τελεί υπό την εποπτεία της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και γίνονται συνέχεια έλεγχοι φερεγγυότητας στους οποίους οι τράπεζες ανταποκρίνονται με επιτυχία.

Είναι λογικό σύμφωνα με την κα. Κατσέλη οι τελευταίες εξελίξεις να έχουν κλονίσει το τραπεζικό σύστημα, αλλά με δεδομένη τη συμφωνία που θα επιφέρει την ομαλότητα η λειτουργία των τραπεζών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017