Κατρούγκαλος: Θέμα μείωσης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει τεθεί - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κατρούγκαλος: Θέμα μείωσης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει τεθεί

23.06.2016 19:10

Σε σημερινή ενημέρωση δημοσιογράφων ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι οι θεσμοί δεν έχουν θέσει θέμα μείωσης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα.

Σημείωσε επίσης, ότι τα τρία θέματα που θα απασχολήσουν τις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε, ότι στόχος του είναι στις συλλογικές διαπραγματεύσεις να συμμετέχουν τα σωματεία και όχι οι ενώσεις προσώπων. Αφήνει δε ανοικτό το ενδεχόμενο ο  καθορισμός του κατώτατου μισθού να μην γυρίσει στους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι το plan b του υπουργείου είναι να ενισχύσει τις κλαδικές συμβάσεις, ενώ η ελληνική πλευρά έχει ως προτεραιότητά της και την ενίσχυση του ΟΜΕΔ.

Για τις ομαδικές απολύσεις ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι  βασικός μας στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να μην χειροτερέψει το ελάχιστο επιτρεπόμενο ποσοστό ομαδικών απολύσεων, αφού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει να αυξηθεί από 5% σε 10%.Τέλος για το συνδικαλιστικό νόμο, ο υπουργός δήλωσε πως δεν θα είχε πρόβλημα να παραμείνει ο ίδιος.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017