Κατρούγκαλος: Αποτελεσματική η Εθνική σύνταξη - Εκτός συζήτησης με ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κατρούγκαλος: Αποτελεσματική η Εθνική σύνταξη – Εκτός συζήτησης με ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός

09.07.2016 11:10

Στο κανάλι “Ε” ήταν καλεσμένος ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος υποστηρίζοντας ότι: «Η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήταν κακό πράγμα, δεν είχαμε τρόπο να το διατηρήσουμε».  Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που μειώθηκαν έντεκα φορές». «Πετύχαμε να σώσουμε το 80% των επικουρικών συντάξεων ενώ μόνο το 20% των επικουρικών μειώθηκε».

Ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι όλες οι συντάξεις θα επαναϋπολογισθούν από το 2002 και μετά και κανείς δεν θα δει μείωση στη σύνταξή του μετά τον επαναϋπολογισμό. Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «καθιερώσαμε την Εθνική Σύνταξη η οποία είναι πιο αποτελεσματική και δικαιότερο σύστημα από το ΕΚΑΣ».

Ο Υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο μισθός να μην αποφασίζεται από το κράτος, αλλά από τους εργαζόμενους με τους εργοδότες». Για τις συντάξεις χηρείας ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι «οι παλιές συντάξεις δεν θίγονται.

Για τις νέες συντάξεις χηρείας όσοι έχουν ανήλικα παιδιά θα τις λαμβάνουν, ενώ όσες γυναίκες είναι μικρότερες των 52 ετών με ενήλικα παιδιά θα λαμβάνουν τη σύνταξη για 3 χρόνια και μετά αναγκαστικά θα βγαίνουν στον τομέα εργασίας».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017