Κατηγορούν την Ελισάβετ για μισθούς πείνας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κατηγορούν την Ελισάβετ για μισθούς πείνας

31.03.2015 08:41
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΟΥΙΝΔΣΟΡ

Κατηγορούν την Ελισάβετ για μισθούς πείνας

Οι υπάλληλοι στο κάστρο Ουίνδσορ, μία από τις κατοικίες της βασίλισσας Ελισάβετ, που λειτουργεί και ως τουριστικό αξιοθέατο, σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τους πολύ χαμηλούς μισθούς τους.

Σφοδρή κριτική δέχεται η βασίλισσα Ελισάβετ με αφορμή το πενιχρό μισθολόγιο του προσωπικού της στα ανάκτορα του Ουίνδσορ

Σφοδρή κριτική δέχεται η βασίλισσα Ελισάβετ με αφορμή το πενιχρό μισθολόγιο του προσωπικού της στα ανάκτορα του Ουίνδσορ

Ο μισθός των 120 από τους 200 που εργάζονται στα ανάκτορα είναι 1.400 λίρες τον χρόνο, ενώ πέρα από τα κανονικά τους καθήκοντα χρειάζεται πολύ συχνά να προσφέρουν ξεναγήσεις στο κάστρο, διερμηνεία και πρώτες βοήθειες, χωρίς να πληρώνονται επιπλέον. Οι υπάλληλοι μελετούν το ενδεχόμενο να σταματήσουν να παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες αν δεν αυξηθούν οι αποδοχές τους.

Σύμφωνα με απόφαση του συνδικάτου τους, οι εργαζόμενοι θα ψηφίσουν μέχρι τις 14 Απριλίου για το αν θα αναλάβουν δράση και οι όποιες ενέργειες αποφασιστούν θα ισχύσουν από τα τέλη του μήνα.

Σφοδρή κριτική στη βασίλισσα Ελισάβετ, με αφορμή το πενιχρό μισθολόγιο του προσωπικού της στα ανάκτορα του Ουίνδσορ, άσκησε και ο γενικός γραμματέας του κινήματος για προεδρική δημοκρατία στην Αγγλία, Γκράχαμ Σμιθ, που δήλωσε ότι η «βασίλισσα, ενώ εισπράττει κάθε χρόνο 300 εκατομμύρια λίρες ως επιχορήγηση από το κράτος, θέλει να πληρώνει ψίχουλα για το προσωπικό της. Ομως ως αρχηγός του κράτους πρέπει να είναι το παράδειγμα για τη δίκαιη μισθολογική μεταχείριση των εργαζομένων της.

Αντιθέτως πληρώνει το προσωπικό της, που εργάζεται σκληρά, με ταπεινωτικούς μισθούς κι αυτό αποτελεί από την πλευρά της περιφρόνηση. Αυτό που κάνει στην ουσία είναι να εκμεταλλεύεται τις καλές προθέσεις των εργαζομένων που εργάζονται τόσο σκληρά».

Ο Σμιθ πρότεινε επίσης να αναθέσει η βασιλική οικογένεια τη διαχείριση των παλατιών της σε έναν κυβερνητικό οργανισμό ώστε οι εργαζόμενοι σε αυτά να μπορούν να έχουν έναν αξιοπρεπή μισθό. Εκπρόσωπος πάντως των ανακτόρων δήλωσε ότι η βασίλισσα μεταχειρίζεται δίκαια το προσωπικό της και τους προσφέρει δωρεάν καθημερινό μεσημεριανό γεύμα.

Λάμπης Τσιριγωτάκης

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017