... Κατά τα λοιπά, η Ελλάδα "φταίει" - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

… Κατά τα λοιπά, η Ελλάδα “φταίει”

19.02.2015 12:30

Στην πραγματική εικόνα, η καταβαρράθρωση του Ευρώ έχει δώσει στην Γερμανία ένα ακόμα ασύλληπτο όφελος, αφού με βάση την θεωρία του undervaluded/overvalued Euro, οι εξαγωγές της, νο.1 έσοδο της οικονομίας, έχουν από τον Μάϊο του 2014 ευνοηθεί απίστευτα από την άνω του 35% υποτίμηση του νομίσματος (κάποιοι πανηγυρίζουν βέβαια γιατί δεν έχουμε δραχμή), το οποίο ασφαλώς πάει όλο αυτούσιο στις τσέπες τους. Όπως φυσικά τους ευνοεί και η “ανεξήγητη” καταράκωση του πετρελαίου ως παραδοσιακή βιομηχανική οικονομία.

 

Κατά** τα λοιπά κάποιοι βλέπουν την Μέρκελ στην Ρωσία ή την Μέρκελ στην Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία, ως θεσμό και όχι ως βαποράκι αλληλεπικαλυπτόμενων ιδιωτικών συμφερόντων, αφού επί των ημερών της έχει εμπεδωθεί το μεγαλύτερο κύμα εταιρικής διαφθοράς στην Ευρώπη, από τα Ουράλια έως το Γιβραλτάρ.

 

Είναι προφανές ότι ΗΠΑ και Γερμανία, ανταλλάσσουν την Ουκρανική ενέργεια και την αποδόμηση του δικτατορικού τύπου καθεστώτος Πούτιν που οι ίδιοι ευνόησαν, με την μονοκρατορία των Γερμανών στη Νομισματική σήμερα, Δημοσιονομική και Τραπεζική (και επομένως) πλήρη Ένωση, αύριο κάτι το οποίο είναι προφανές ότι συμβαίνει ήδη, από την παράλληλη διαχείριση των “κρίσεων”.

 

Και ξεχνάνε οι κάποιοι, βεβαίως, ότι οι 3 πρώτοι εισαγωγείς Γερμανικών προϊόντων στην Ευρώπη, είναι “συμπτωματικά”, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία… Κατά τα λοιπά, η Ελλάδα “φταίει” και όχι “κάτι” άλλο.

[**ΜΕ μήνυμα φίλου αναγνώστη, που δεν κατανομάζει την πηγή]…

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017