Καπνίζει, πίνει, στηρίζει την Ελλάδα! Και ας τον πολέμησε ο Αλέξης Τσίπρας! | Mikrometoxos.gr

Καπνίζει, πίνει, στηρίζει την Ελλάδα! Και ας τον πολέμησε ο Αλέξης Τσίπρας!

21.02.2015 19:12

Μπορεί να τον πολέμησε ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να τον «στόλισαν» με πολλά επίθετα, βουλευτές και ευρωβουλευτές του Σύριζα, αλλά αυτός το δικό του…χαβά!
Ο λόγος για τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη μεγαλύτερη «αλεπού» της Ευρώπης, που δίνει (ξανά) μεγάλο αγώνα στο παρασκήνιο για τη διάσωση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ.

Είναι εκείνος που εξήγησε στον πρωθυπουργό ποιες διατυπώσεις να χρησιμοποιήσει στην αίτηση για παράταση της συμφωνίας, ώστε να κερδίσει συμμάχους μέσα στο Eurogroup, χωρίς να εγκαταλείψει τις βασικές αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του.
Είναι εκείνος που έκαμψε την αδιαλλαξία του Γερούν Ντάισελμπλουμ και έπεισε τον Φρανσουά Ολάντ και τον Αυστριακό καγκελάριο Φάιμαν.
Είναι εκείνος που εξακολουθεί να πιέζει τον Σόιμπλε.

Γιατί τα κάνει όλα αυτά;
Διότι είναι βαθιά φιλέλληνας και, ταυτόχρονα, ρεαλιστής. Αν και Λουξεμβούργιος, είναι κανονικός μεσογειακός τύπος. Πίνει, καπνίζει και δε δίστασε να μετατρέψει τη χώρα του (στα 17 χρόνια της πρωθυπουργίας του) σε «φορολογικό παράδεισο» μέσα στην Ευρώπη.
Το τελευταίο αυτό έχει κάνει Μέρκελ και Σόιμπλε παντοτινούς εχθρούς του -πράγμα που δείχνει να μην τον ενδιαφέρει και πολύ.
Μήπως δεν τον πολέμησαν με όλα τα μέσα για να μη γίνει πρόεδρος της Κομισιόν; Απέτυχαν…

Ξέρει τόσο καλά να κινείται στο δαιδαλώδες ευρωπαϊκό παρασκήνιο, ώστε το Βερολίνο δε μπορεί να του προσάψει τίποτα. Θυμάστε τις τελευταίες μέρες πόσο αυστηρός φαινόταν να είναι δημοσίως προς την ελληνική κυβέρνηση; Ε, στο παρασκήνιο δούλευε για να βρεθεί η φόρμουλα συμφωνίας, που θα δείχνει ότι έκανε πίσω ο Τσίπρας -ώστε να ικανοποιηθεί η Ευρώπη των δανειστών- αλλά όχι τόσο ώστε να στραπατσαριστεί η εικόνα του στο εσωτερικό της Ελλάδας…

http://www.aixmi.gr/index.php/kapnizei-pinei-stirizei-tin-ellada-ki-as-ton-polemise/

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017