Κανάλια: Νέα προσπάθεια για το ΕΣΡ – Ποιούς όρους βάζει η ΝΔ – Ένα βήμα πίσω από τον Ν. Παππά | Mikrometoxos.gr

Κανάλια: Νέα προσπάθεια για το ΕΣΡ – Ποιούς όρους βάζει η ΝΔ – Ένα βήμα πίσω από τον Ν. Παππά

10.11.2016 17:52

Έκτη κατά σειρά προσπάθεια  προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ θα γίνει σήμερα τις 16:00 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (αντί για τις 15:00), με τις διαβουλεύσεις να είναι έντονες. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης θα κάνει μια ακόμα προσπάθεια προκειμένου να κάμψει τις ενστάσεις της ΝΔ και θα προτείνει νέα πρόσωπα για το 7μελες ΕΣΡ, υιοθετώντας τις θέσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που η Βουλή μετέφερε στο ΕΣΡ όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν στη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, πλέον δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες από τη ΝΔ, η οποία πρέπει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον.

Πάντως,  οι ενστάσεις από τη ΝΔ παραμένουν.

Όπως δήλωσαν χθες ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νικόλαος Δένδιας  η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί τη συγκρότηση του ΕΣΡ και εργάζεται για αυτό εντός του Συνταγματικού πλαισίου και έθεσαν τρεις όρους για τη συγκρότηση του ΕΣΡ:

1. «Να καταργηθεί η αντιδημοκρατική πρόβλεψη περί 4 μόνο τηλεοπτικών αδειών και να μεταφερθεί ρητά, μόνο στο ΕΣΡ τόσο η αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών, με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος όσο και οι λοιπές αρμοδιότητες που, με βάση το Σύνταγμα, ανήκουν στο ΕΣΡ».

2. «Να υπάρξει δημόσια δέσμευση από πλευράς του πρωθυπουργού ότι, μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, θα καταργήσει το άρθρο 2Α, το οποίο έχει αναστείλει και δεν θα προβεί στο μέλλον στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ, καταργώντας και τον διάτρητο και έκθετο στα μάτια της κοινωνίας διαγωνισμό – φάρσα. Επίσης, ότι δεν θα κλείσει κανένα κανάλι και δεν θα οδηγήσει εργαζόμενους στην ανεργία».

3.«Το ΕΣΡ να στελεχωθεί καθ’ ολοκληρία από προσωπικότητες υψηλού κύρους, τεχνογνωσίας και ανεξαρτησίας, όπως ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κουτρομάνος, προκειμένου να μην καταστεί ποτέ υποχείριο της εκάστοτε Κυβέρνησης».

Ένα βήμα πίσω από τον Ν. Παππά

Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της νέας ανεξάρτητης αρχής.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, Ν. Παππάς.

Ν. Δένδιας: Θετική η δήλωση του Ν. Παππά για το ΕΣΡ

Η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ότι το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και της νέας ανεξάρτητης Αρχής, κινείται σε θετική κατεύθυνση, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Βουλής για τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι θα είναι θετική και η επιλογή του κ. Κουτρομάνου για τον θεσμό του ΕΣΡ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017