Και οι 5 ένοχοι για τους TOR M1 - Η πρόταση του εισαγγελέα για τις ποινές - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Και οι 5 ένοχοι για τους TOR M1 – Η πρόταση του εισαγγελέα για τις ποινές

11.02.2015 13:37
 
Ρεπορτάζ: Κανδύλη Άννα

Ποινή κάθειρξης 14 ετών τόσο για τον Ντίνο Μιχαηλίδη όσο και για το γιο του Μιχάλη για την εμπλοκή τους στην υπόθεση διακίνησης παράνομων αμοιβών στην αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ισόβια κάθειρξη πρότεινε για τον Αλ Σαγιαντ Φουάντ και τον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αν. Σοφό καθώς και επιπλέον 15 χρόνια φυλάκισης για τον πρώτο κατηγορούμενο και 10 για τον δεύτερο.

Για την σύζυγο του Αν. Σοφού που κατηγορείται για συνεργεία σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Νωρίτερα το δικαστήριο που σε λίγη ώρα αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του, απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τα TOR M1

Νωρίτερα, ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση της διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μεταξύ αυτών, βρίσκονται και ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλιδης και ο γιος του.

Οι κατηγορίες αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,οι εμπλεκόμενοι διευκόλυναν την διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο Κύπριος πρώην πολιτικός, το 1997, εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.

Το δικαστήριο αναμένεται σε λίγη ώρα να εκδώσει την απόφαση του επί των ποινών.

REAL.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017