Και η… φούσκα των έξω δεν έχει καν ξεκινήσει!!!

Νέα καταστροφή στις τράπεζες που υποχωρούν μέχρι -21% με επίκεντρο Alpha bank και Πειραιώς, τα warrants -15% [έχαναν και 25% αλλά τι σημασία έχει…],  ισχυρές απώλειες έως -16% η ΔΕΗ
 
Η λέξη κραχ έχει χάσει πλέον την σημασία της προκειμένου περί Χ.Α.. Στα γνωστά προβλήματα ήρθαν να προστεθούν η αβεβαιότητα που προκαλούν οι εκλογές αλλά και η εισαγόμενη παγκόσμια χρηματιστηριακή πτώση διαρκείας. Και η… φούσκα των έξω δεν έχει καν ξεκινήσει!!!

Ο ΔΤΡ υποχωρεί -17,73% ενώ στον FTSE 25 [-8,60% στις 171 μον.] το -15,6% της ΔΕΗ – και όχι μόνο – πλήττει την συνολική εικόνα της αγοράς. Στο -9,14% η ΕΕΕ….

Η νέα δραματική πτώση στο χρηματιστήριο της Κίνας και η πτώση του πετρελαίου στα 39 δολάρια προκαλούν παγκόσμιο sell off στις αγορές με απώλειες έως -7% σε Κίνα, Αραβικά κράτη ενώ μεγάλες πιέσεις ασκούνται και στην Ευρώπη.
Σχετική εικόνα

Το ελληνικό χρηματιστήριο  σήμερα καταγράφει νέα δραματική πτώση -8,41% με τον Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται στις 581 μονάδες με υψηλό ημέρας τις 628,83 μονάδες…. 

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 26 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φθάνει τα 101 εκατ. τεμάχια, με τα 89 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και τα 3,8 εκατ. στα warrants.

* ,