Κίνηση προς τα ιστορικά χαμηλά για το ευρώ (από τον Μάκη Βελλιανίτη)

Ο Μάκης Βελλιανίτης αναλαμβάνει να λύσει το γρίφο της επόμενης χρονιάς με την βοήθεια των κυμάτων Elliot

«Εκ των έσω» χωρίς την διορατική ματιά του κ. Μάκη Βελλιανίτη δεν γίνεται. Η παράδοση των σωστών και εύστοχων προβλέψεων συνεχίστηκε και φέτος, μια χρονιά ιδιαίτερα νευρική η οποία στο τέλος της έφερε τους διεθνείς δείκτες σε ιστορικά υψηλά. Και επειδή τα γραπτά μένουν, να τι είχε γραφτεί στο φύλλο του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ της 31ης Δεκεμβρίου του 2015:

  • Γενικός Δείκτης: «…υπενθυμίζουμε ότι η «καρδιά» του Γενικού Δείκτη, ο FTSE/X.A. Large Cap έχει ήδη διασπάσει δυο φορές, τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο του 2015, το χαμηλό των 471 μονάδων, κάτι που αναμένουμε να γίνει και με τον Γενικό Δείκτη.» (420 μονάδες Φεβρουάριος)
  • Dow Jones: «…μετά το χαμηλό των 15370 μονάδων του Οκτωβρίου, που αποτελεί το πέρας του κύματος (4) του (c), εξελίσσεται το πέμπτο και τελευταίο ανοδικό κύμα (5) του (c), που σύντομα αναμένεται να οδεύσει προς επίπεδα πάνω από το ως τώρα ιστορικό υψηλό των 18351 μονάδων.»
  • Ευρώ: «…σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει η ανάπτυξη ενός πτωτικού κύματος C, που όχι μόνο θα διασπάσει το 1.0461 δολάριο του A, αλλά θα δώσει μάχη με την πλήρη ισοτιμία ευρώ/δολαρίου…»
  • Brend: «…υπάρχουν δυο επίπεδα υποψήφια για το πέρας του C: Στα 29.70 δολάρια τα κύματα (5) και (1) γίνονται ίσα. Αρκετά πιο κάτω, στα 16.16 δολάρια, έχουμε την ισότητα των κυμάτων C και A.»

EΥΡΩ- H ΤΩΡΙΝΗ EKTIMHΣH του Μάκη Βελλιανίτη

(δημοσιεύτηκε στο εβδομαδιαίο δισέλιδο του Μάνου Χατζηδάκη στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ του Σαββάτου 24/12/2016):

Ευρώ:

Το τελευταίο τμήμα της μεγάλης διόρθωσης μετά το ιστορικό υψηλό του 1.6038 δολαρίου του Ιουλίου του 2008 βρίσκεται σε εξέλιξη.

  • Η διόρθωση είναι σύνθετη με πρώτο κύμα W στο 1.2330 δολάριο, δεύτερο κύμα X σε μορφή τριγώνου (a)-(b)-(c)-(d)-(e) στο 1.3993 δολάριο και τελευταίο κύμα Y σε εξέλιξη.
  • Το πρώτο μέρος του Y, το κύμα (a), ολοκληρώθηκε στο 1.0461 δολάριο του Μαρτίου του 2015. Το δεύτερο μέρος, το κύμα (b), πήρε την μορφή τριγώνου a-b-c-d-e ως το 1.1365 δολάριο του Αυγούστου.
  • Έκτοτε παρακολουθούμε την ανάπτυξη του πτωτικού (c) που έχει οδηγήσει το ευρώ σε χαμηλά 14 ετών.
  • Η πλήρης ισοτιμία ευρώ δολαρίου είναι αναπόφευκτη παρά τις πιθανότητες μιας περιορισμένης ανοδικής αντίδρασης στους επόμενους 1-2 μήνες.
  • Το χαμηλότερο επίπεδο του ευρώ τα τελευταία 20 χρόνια είναι το 0.8225 δολάριο του Οκτωβρίου του 2000 και η αναλογία των κυμάτων (c) και (a) δείχνει, ότι δεν είναι ανέφικτος στόχος για τους πωλητές.
  • Κίνηση προς τα ιστορικά χαμηλά για το ευρώ

 euro

* ,