Κέρδη άνω των εκτιμήσεων για J.P. Morgan – Ξεπέρασε τις προβλέψεις η Johnson & Johnson – Νέα πτώση κερδών για τη Wells Fargo

Κέρδη άνω των εκτιμήσεων για J.P. Morgan
 
Υψηλότερα των προσδοκιών ήταν τα κέρδη που ανέφερε για το β’ τρίμηνο η J.P. Morgan Chase & Co., καθώς η εταιρεία επωφελήθηκε από μια σημαντική πτώση των εξόδων για νομικές διευθετήσεις και αναδιαρθρώσεις, αλλά και από χαμηλότερους φόρους.
Ειδικότερα, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ βάσει assets εμφάνισε καθαρά κέρδη 5,78 δισ. δολ., ή 1,54 δολ. ανά μετοχή, από 5,57 δισ. δολ., ή 1,46 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,44 δολ. ανά μετοχή. Ωστόσο, την ίδια περίοδο, τα έσοδα της τράπεζας υποχώρησαν κατά 3,2%, σε 24,53 δισ. δολ., κυρίως λόγω της πτώσης των εσόδων από ενυπόθηκα δάνεια και συναλλαγές σταθερού εισοδήματος.
Ξεπέρασε τις προβλέψεις η Johnson & Johnson
 
Κέρδη καλύτερα των προσδοκιών ανέφερε για το β’ τρίμηνο η Johnson & Johnson, καθώς οι πωλήσεις των παλαιότερων φαρμάκων της βοήθησαν στο να αντισταθμιστούν οι επιδράσεις από το ισχυρό δολάριο στα έσοδα εκτός των ΗΠΑ.
Η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους, στα 6,10-6,20 δολ. ανά μετοχή, από 6,04-6,19 δολ. προηγουμένως. Για το β’ τρίμηνο, η εταιρεία ανέφερε καθαρά κέρδη 4,52 δισ. δολ., ή 1,61 δολ. ανά μετοχή, από 4,33 δισ. δολ., ή 1,51 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Εξαιρουμένων εκτάκτων στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 1,71 δολ. ανά μετοχή. Την ίδια περίοδο, τα έσοδά της υποχώρησαν σχεδόν κατά 9%, σε 17,79 δισ. δολ. Από την πλευρά τους, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,67 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 17,75 δισ. δολ.
 
 
Νέα πτώση κερδών για τη Wells Fargo
 
Πτώση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο εμφάνισαν τα κέρδη της Wells Fargo & Co., καθώς αυξήθηκαν τα έξοδά της, ενώ ενίσχυσε τις προβλέψεις της ενάντια σε επισφαλή δάνεια.
Ειδικότερα, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα ενυπόθηκων δανείων ανέφερε για το β’ τρίμηνο καθαρά κέρδη 5,36 δισ. δολ., από 5,42 δις. δολ. έναν χρόνο νωρίτερα.
Ωστόσο, τα κέρδη ανά μετοχή ενισχύθηκαν ελαφρώς, σε 1,03 δολ. από 1,01 δολ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς μειώθηκαν οι δημόσιες μετοχές της τράπεζας, σε αντιστοιχία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
 
* ,