Κάννες: Βραβείο κριτικής επιτροπής για τον «Αστακό» του Λάνθιμου | Mikrometoxos.gr

Κάννες: Βραβείο κριτικής επιτροπής για τον «Αστακό» του Λάνθιμου

24.05.2015 20:53

Κάννες: Βραβείο κριτικής επιτροπής για τον «Αστακό» του Λάνθιμου

 nea.gr

Η ώρα των βραβείων και του Χρυσού Φοίνικα στο 68ο Φεστιβάλ των Καννών, η ώρα της αλήθειας για τον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου, της πρώτης (και) ελληνικής παραγωγής μετά το «Μια Αιωνιότητα και μια Μερα» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου (1998) στο διαγωνιστικό τμήμα του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ του κόσμου έφθασε το βράδυ της Κυριακής.

Ο «Αστακός» του Γ. Λάνθιμου έλαβε τελικά το βραβείο Κριτικής Επιτροπής, η μεγαλύτερη διάκριση για ελληνική ταινία μετά το έπος του Θ. Αγγελόπουλου.

Το βραβείο σεναρίου απονεμήθηκε στον Μεξικανό Μικέλ Φράνκο για το «Chronic», ενώ το βραβείο γυναικείας ερμηνείας μοιράστηκαν οι Ρούνεϊ Μάρα για το «Carol» και η Εμανουέλ Μπερκό για το «Mon Roi».

O Τζον Σι Ράιλι, πρωταγωνιστής του «Αστακού» του Γ. Λάνθιμου τραγουδά το «Just a Gigolo» κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του φεστιβάλ.
Κάννες: Βραβείο κριτικής επιτροπής για τον «Αστακό» του Λάνθιμου

O Σεζάρ Αουγκούστο Ασεβέντο παρέλαβε από την πλευρά του το βραβείο Camera d’Or award από τον Τζον Σι Ράιλι και τη Σαμπίνε Αζέμα.

Δεκάδες σταρ παρέλασαν στο κόκκινο χαλί για τη μεγάλη τελετή απονομής των βραβείων, δίνοντας έναν πανηγυρικό τόνο στη λήξη του φεστιβάλ που έφερε μια ελληνική ταινία – έστω και αγγλόφωνη – να διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν από νωρίς στην αίθουσα της απονομής, γεγονός που για πολλούς προεξόφλησε μια θέση του «Αστακού» στα βραβεία. Παρών ήταν και ο Τζον Σι Ράιλι εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας, ο οποίος μάλιστα κατά τη διάρκεια της τελετής τραγούδησε το «Just a Gigolo».

Ο Γιώργος Λάνθιμος με επίσημο ένδυμα στο κόκκινο χαλί για την τελετή λήξης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017