ΚΑΝΕΙ… ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ- Ξένους διαιτητές προτείνει η Πολιτεία! | Mikrometoxos.gr

ΚΑΝΕΙ… ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ- Ξένους διαιτητές προτείνει η Πολιτεία!

10.11.2016 15:58

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι σε… αναστολή, μετά την φωτιά στο σπίτι του αρχιδιαιτητή, Γιώργου Μπίκα.

Η είδηση που βγαίνει είναι πως από την πολιτική ηγεσία προτάθηκε ο ορισμός ξένων διαιτητών στους αγώνες της Super League, έστω για ένα διάστημα, ενώ έγινε αναφορά στον ρόλο που παίζει ο Τύπος.

Η ανακοίνωση

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τον επιτετραμμένο FIFA και UEFA στην Ελλάδα, κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον πρόεδρο της Π.Δ.Ε της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Νίκο Δρόσο, καθώς και τον Νομικό Σύμβουλο της UEFA κ. Άντζελο Ρηγόπουλο.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή και συνεχή συνεργασία με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες και την ΠΔΕ της ΕΠΟ, με στόχο την εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου και την επιστροφή στην κανονικότητα.  Οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα κοινό πλάνο αντιμετώπισης της έκρυθμης, στην παρούσα φάση, κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τα αλλεπάλληλα φαινόμενα βίας.

Από την πολιτική ηγεσία προτάθηκε ο ορισμός ξένων διαιτητών στους αγώνες της Σούπερ Λίγκας για διάστημα που θα οριστεί από κοινού εν ευθέτω χρόνω, ίδρυση σχολής διαιτησίας, ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ελληνική διαιτησία να λειτουργήσει σε επαγγελματικό καθεστώς και τονίστηκε η ανάγκη αντιμετώπισης των πολεμικών καλεσμάτων από τον Τύπο με στόχο την προαγωγή φαινομένων βίας.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα Τύπου, ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε συνάντηση με τα προεδρείο των οικείων δημοσιογραφικών Ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, ώστε να ακούσει την άποψή τους και να συνυπολογίσει τις εκτιμήσεις τους, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.»

[ Online ]

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017