«ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ» Κατρούγκαλος: 15.000 νέες προσλήψεις σε υγεία, παιδεία, ελεγκτικούς μηχανισμούς

Σαρωτικές αλλαγές ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι όχι μόνο θα επαναπροσληφθούν όσοι απολύθηκαν, αλλά θα γίνουν και 15.000 προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Πρόκειται για τις 15.000 προσλήψεις για τις οποίες έχει ήδη εγκριθεί δαπάνη στον προϋπολογισμό και οι οποίες θα γίνονταν ως αντιστάθμισμα για τις 15.000 απολύσεις που προβλέπονταν από το μνημόνιο ως το τέλος του 2014.

Ο νέος υπουργός, μιλώντας στον Σκάι ο νέος υπουργός είπε ότι δεν θα μείνει κανείς απολυμένος και πως μέχρι στιγής είχαν απολυθεί περίπου 13.000 υπάλληλοι από τους οποίους οι 2.300 ήταν επίορκοι ενώ οι συμβασιούχοι που τα δικαστήρια έκριναν ότι θα έπρεπε να απομακρυνθούν από το Δημόσιο περίπου 1.800. Μένει να απαντηθεί εάν οι 9.000 περίπου που απομένουν θα επαναπροσληφθούν στο σύνολό τους.

“Υπάρχει ήδη προϋπολογισμένη δαπάνη στον προϋπολογισμό για περίπου 15.000 προσλήψεις που προφανώς θα κατανεμηθούν στην υγεία, στην παιδεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δηλαδή εκεί ακριβώς που έχει ανάγκη η κοινωνία και εκεί που πρέπει να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα γιατί ήταν το άλλο μεγάλο πρόβλημα της προηγούμενης διακυβέρνησης”, είπε στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”.

Κατρούγκαλος: 15.000 νέες προσλήψεις σε υγεία, παιδεία, ελεγκτικούς μηχανισμούς

Για τις επαναπροσλήψεις σημείωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθούν χρήματα από περικοπές δαπανών αλλά στην εσχάτη των περιπτώσεων θα γίνει συμψηφισμός δηλαδή οι επαναπροσλήψεις θα υπολογιστούν ως νέες προσλήψεις.

Για το ζήτημα της αξιολόγησης, επισήμανε ότι θα προωθηθεί σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας που δεν σημαίνει απόλυση ενώ για το θέμα των αυξήσεων συμπλήρωσε ότι η νέα κυβέρνηση έχει παραλάβει βαθύτατες αδικίες από τους προκατόχους της και μέχρι να ανακάμψει η οικονομία δεν μπορεί να βελτιωθεί η μισθολογική κατάσταση των υπαλλήλων.

* ,