"ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ" (DARK CLOUD COVER)-πότε εμφανίζεται και τι προμηνύει - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

“ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ” (DARK CLOUD COVER)-πότε εμφανίζεται και τι προμηνύει

04.10.2016 07:25
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ “ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ” (DARK CLOUD COVER)
Ο σχηματισμός αυτός εμφανίζεται κατά την εξέλιξη ανοδικής κίνησης και προμηνύει καθοδική αναστροφή.

Αποτελείται από δύο περιόδους:

  • η πρώτη περίοδος είναι ένα σχετικά μακρύ πράσινο κηροπήγιο
  • η δεύτερη περίοδος είναι ένα κόκκινο κηροπήγιο, το οποίο ανοίγει σε υψηλότερα επίπεδα τιμών από το κλείσιμο της προηγούμενης περιόδου και κλείνει χαμηλότερα από το επίπεδο που ορίζει το μέσο του σώματος της πρώτης περιόδου.

Σχηματισμός “Dark Cloud Cover”
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ανοδικό χάσμα μεταξύ των δύο περιόδων, το οποίο όμως καλύπτεται, καθώς η δεύτερη περίοδος κλείνει εντός του σώματος της προηγούμενης περιόδου.

Παρόλο που το χάσμα καταδεικνύει αρχικά την δύναμη των αγοραστών, στη συνέχεια αυτή εξασθενεί. Η αγορά “γεμίζει” το χάσμα και συνεχίζει καθοδικά, καθώς οι πωλητές ανακτούν το χαμένο έδαφος της προηγούμενης περιόδου.

Ουσιαστικά, ο σχηματισμός αναιρεί την ισχυρή αγοραστική δραστηριότητα και με το κλείσιμο της δεύτερης περιόδου χαμηλότερα από το 50% του πρώτου σώματος, ο σχηματισμός αποτελεί ισχυρό πωλητικό σήμα, απαιτώντας βέβαια και τη σχετική επιβεβαίωση. Η επιβεβαίωση της αναστροφής έρχεται με την υποχώρηση της τιμής την επόμενη περίοδο, ακόμα χαμηλότερα από τα χαμηλά και των δύο περιόδων.

Ο σχηματισμός σηματοδοτεί την αδυναμία των αγοραστών να διατηρήσουν την ανοδική πορεία και την κυριαρχία των πωλητών, καθώς και την ύπαρξη εξέχουσας προσφοράς, που μπορεί να προκαλέσει μια τοπική κορυφή στην αγορά.

Παράδειγμα: ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο σχηματισμός “Καθοδική Διείσδυση” μπορεί να εμφανισθεί με τρεις μορφές:
Long Black Closing Bozu Long Black Marubozu Long Black Opening Bozu

Copyright © 2006 [eZMarket]. All rights reserved.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017