Ιn & Out, spots… από και για τον κόσμο των αγορών (9/1)

H συνεδρίαση της Πέμπτης κατάφερε να απορροφήσει την προσφορά και να κλείσει και σε θετικό έδαφος κρατώντας την τάση και βραχυπρόθεσμα. Πλέον ανεβάζουμε το stop στο Intraday στο 1762 ώρας καθώς διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 1735.  Το 1784 είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 1805 σε πρώτη φάση ή και στο 1830 σε δεύτερη.

Η ΓΕΚ προσπαθεί να κατοχυρώσει και το 240 επίπεδο που μπορεί να της δώσει περαιτέρω κίνηση στο 270.

Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την σειρά του παλεύει να δώσει αγοραστικό ημερήσιο σήμα έχοντας κρατήσει το πολύ σημαντικό 109 με ένα σχηματισμό προσπάθειας αντιστροφής.  Αντιστοιχα και το ΙΝΛΟΤ είναι πάνω στο ημερήσιο make or break.

Η ΑΛΦΑ συνεχίζει να έχει την πρωτοκαθεδρία στον κλάδο της και το 2 που συμπτωματικά είναι και η τιμή της ΑΜΚ είναι το επίπεδο εκείνο που κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει το 220 με ένα stop πλέον στο 186.

Ο ΟΤΕ χρειάζεται μία κατοχύρωση του 9 που έχει προσπαθήσει τις τελευταίες μέρες για να ανοίξει τον δρόμο για το 950.

Η ΒΙΟ φαίνεται να θέλει να δοκιμάσει το πολύ σημαντικό 150 επίπεδο που είναι και το μεγάλο μεσοπρόθεσμο mob του.

25AΡΗΣ: Ο FTSE συνέχισε την κίνηση του ερχόμενος στο πρώτο σημαντικό του επίπεδο αυτό του 1780.

unnamed-3

Μία διάσπαση θα μας φέρει στο 1820 αν μη τι άλλο ενώ όσο έχουμε κλεισίματα πάνω από το 1780 η τάση θα είναι επιθετική. To 1740 συντηρεί την τάση μας και όσο δεν διασπάται βλέπουμε υψηλότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Ο ΓΔ κατάφερε να κλείσει σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων πλησιάζοντας τον ελάχιστο στόχος μας στο 665. Όσο το 645 συντηρείται τη επιθετική τάση παραμένει κραταιά και μπορεί να πληρώσει και το 700. Αν και αυτός ο μήνας επιτύχει να κλείσει πάνω από το 659, τότε θα καταφέρει να ενδυναμώσει την κίνηση και να πείσει για την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης της αγοράς.

Από τον Ηλία Ζαχαράκη και την Fast Finance Sec.

__________

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουν ιδιωτικές επενδύσεις σε εποχή ύφεσης, αν δεν έχεις ισχυρές δημόσιες επενδύσεις… Είναι απλά θέμα ρευστότητας… Ρίχνεις χρήμα στην αγορά, για να μπορέσουν ιδιωτικές εταιρείες να αποκτήσουν τζίρο, άρα πλαφόν, άρα εγγυητικές, άρα δάνεια, άρα να ξεκινήσουν ιδιωτικές επενδύσεις…

  • Οι δημόσιες επενδύσεις είναι μακρόπνοες, οι ιδιωτικές συνήθως βραχείες σε χρόνο…
  • Συνεπώς οι δημόσιες επενδύσεις απαιτούνται ακριβώς στην ύφεση για να δώσουν θέσεις εργασίας και αντικείμενο σε ιδιωτικές εταιρείες με ορίζοντα μεγαλύτερο των δύο χρόνων…
  • Σε σωστές φυσικά υποδομές που ούτως ή άλλως χρειάζονται πάντα σε μία οικονομία που θα περάσει σε ανάπτυξη
  • Αυτό που ακριβώς χρειάζεται η οικονομία που σε εποχή ύφεσης, δεν μπορεί να βασίζεται σε εργαζόμενο των 5 ωρών την εβδομάδα…

__________

GOOGLE: Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλαιότεροι. Όταν μπήκε η GOOGLE στο χρηματιστήριο και λίγο μετά (συγκεκριμένα 1 χρόνο) όλοι οι αναλυτές και τα οικονομικά ΜΜΕ έλεγαν και έγραφαν ότι η τιμή πού είχε στα 140 δολ. ήταν τιμή φούσκας…

  • Με αποτέλεσμα σχεδόν οι πάντες (δηλ. παίκτες) σε όλο τον κόσμο να σορτάρουν την μετοχή και να χάσουν πολλά χρήματα.
  • Ούτε ένας αναλυτής δεν είχε προβλέψει τι θα συμβεί.
  • Αυτά τα γράφουμε, για να τα διαβάσουν αυτοί που πιστεύουν ότι γράφουν οι αναλυτές και το οικονομικά ΜΜΕ….
  • Η επένδυση 10.000 δολ. στην εταιρεία στην τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) βρίσκεται πλέον στα 180 χιλ. ευρώ.

__________

ΙΣΟΤΙΜΙΑ: Tα spike στην ζώνη του 1,06 μας βοηθάνε και να κατεβάσουμε πλέον το STOP στο short στο 1,0652 σε κλείσιμο.

  • Το 1,0405 είναι στήριξη που διάσπαση μπορεί να δώσει συνέχιση στο 1,0270. Διάσπαση του 1,0652 θα μας φέρει στο 1,0760 ή το 1,0830 επίπεδο.

S&P500: Ενδοσυνεδριακά είδαμε και νέο ιστορικό υψηλό με το κλείσιμο να βρίσκει τον es ακριβώς πάνω στο παλαιό ιστορικό του.

  • Το 2278-2280 συνεχίζει να είναι αντίσταση που διάσπαση και μόνο μπορεί να μας δώσει συνέχιση στο 2295. Κοντινή στήριξη το 2267 και 2264 και κύρια το 2258-2260 που διάσπαση θα μας δώσει και έξοδο στο Intraday και πιθανή προσέγγιση στο 2243.

___________

EΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (από τον Μάνο Χατζηδάκη):

Πήραμε προσωπικά στοιχήματα και αποφάσεις ζωής να μείνουμε στην Ελλάδα, να δουλέψουμε και να παράξουμε πλούτο να πληρώσουμε όσους φόρους μας αναλογούν και να δημιουργήσουμε βάσεις για κάτι καλύτερο για τους εαυτούς μας, τις οικογένειες και τα παιδιά μας.

Το κλείσιμο των τραπεζών, το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου, το κλείσιμο των εταιριών που εμπλέκονται με τις χρηματιστηριακές εργασίες (Χρηματιστηριακές εταιρίες, ΕΠΕΥ, ΑΕΕΔ, σύμβουλοι επιχειρήσεων) δεν αποτελεί ένα χτύπημα στο στομάχι κάποιων τελευταίων προνομιούχων που άντεξαν επαγγελματικά τα τελευταία 8 χρόνια μετά από ένα διεθνές κραχ και μια εσωτερική χρεοκοπία.

Είναι μια καταστροφή. Οι αγορές μπορεί να μην πεθαίνουν ποτέ, ο χρόνος όμως που χρειάζονται για να συνέλθουν δεν συνάδει με το χρόνο ή την δυνατότητα όσων εμπλέκονται με την αγορά να επανέλθουν.

Πολλοί φίλοι και συνάδελφοι έχασαν τις δουλειές τους ή αναγκάστηκαν να κλείσουν τις εταιρίες τους αφήνοντας εργαζόμενους χρόνια στο χώρο χωρίς επαγγελματική στέγη. Αυτά για όσους πιστεύουν ότι ο χρηματιστηριακός χώρος είναι αεροστεγής από τις μεταβολές στις οικονομικές συνθήκες και ότι τα goldenboys έχουν πάντα προνομιακή θέση στην αγορά εργασίας.

* ,