Ιn & Out, spots… από και για τον κόσμο των αγορών (11/1)

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Κατά την τελευταία δεκαετία, σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια έχουν εισρεύσει από τις μετοχές στα ομόλογα. Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση της Societe Generale, η τάση αυτή έχει αρχίσει να ανατρέπεται και μια σημαντική αναπροσαρμογή των χαρτοφυλακίων είναι πολύ πιθανό να συμβεί.

  • Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην εισροή σημαντικών κεφαλαίων, πιθανότατα 2,3 τρισ. δολ., στη χρηματιστηριακή αγορά.
  • Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, το ποσοστό των μετοχών στα χαρτοφυλάκια αμοιβαίων κεφαλαίων έχει περιοριστεί στο 60% (από 90%) τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ευρώπη και σε περίπου 70% στις ΗΠΑ.
  • Την ίδια στιγμή, έχει αυξηθεί το αντίστοιχο ποσοστό των ομολόγων.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Η ΕΚΘΕΣΗ που… εκθέτει: ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ…. ” Με σύσταση “ΑΓΟΡΑ” και τιμή-στόχο στα 5,3700 ευρώ συνεχίζει την κάλυψη της μετοχής της Φουρλής η Wood, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 29,4% για τη μετοχή και συνολική απόδοση 31,4%. Η χρηματιστηριακή σημειώνει την άνοδο του τίτλου κατά 40% το 2016. Ωστόσο, εκτιμά ότι παρά τα μεγάλα κέρδη, υπάρχει ακόμη υψηλότερη δίκαιη αξία, λόγω:

-Της ανάκαμψης της αγοράς οικιακών επίπλων στην Ελλάδα -Της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του Intersport -Της επαναφοράς στη διανομή μερισμάτων από την εταιρία, με εκτιμώμενες αποδόσεις 2% το 2016, 3,7% το 2017 και 4,2% το 2018. Η Φουρλής διαπραγματεύεται με discount 1% έναντι των ανταγωνιστικών εταιριών και 26% έναντι του ιστορικού μέσου όρου της. Οπως σημειώνει η Wood, αυτό δεν συνάδει με την εκτιμώμενη μέση ετήσια άνοδο των πωλήσεων κατά 6% και των EBITDA κατά 10% ως το 2018″.

Σημ. Συντ.: Θα μας τρελάνουν με τα επιχειρήματά τους οι Τσέχοι… Και τι να τους πεις τώρα… Η εταιρεία έχει ξεχάσει τι θα πει κέρδος και αυτοί ονειρεύονται μερίσματα… Φοβερό κι αυτό με το… 1% discount… Kαι μη χειρότερα…

ΑΝΑΛΥΤΕΣ (πλην εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα): Πάντα σε καθεστώς διατεταγμένης υπηρεσίας, αναλώνονται σε μία ομάδα 10-15 εταιρειών. την οποία και… ανακυκλώνουν. Οι περισσότερες των εκθέσεων κάνουν… Κρά από μακρυά… Λυπηρή, νοσηρή η όλη κατάσταση… Και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…

ΧΑΡΑΚΕΣ: Σε τεχνικό επίπεδο, ο γενικός δείκτης διατηρήθηκε πάνω από το επίπεδο των 660 μονάδων, δημιουργώντας τις βάσεις για την κίνηση προς την αντίσταση των 670 μονάδων (γραμμή ΑΒ), παραμένοντας για δέκατη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τους ΚΜΟ των πέντε και δέκα ημερών. Αρνητικό παραμένει το γεγονός, της μείωσης του όγκου που πραγματοποιείται από τα τέλη του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω της αναμονής που τηρούν οι επενδυτές όσο αφορά το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.(Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη στο liberal.gr)

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διαγράφηκαν στο τέλος τα κέρδη για την μετοχή.. Ολοκλήηρωσε κοντά στον ΚΜΟ των πενήντα ημερών, διατηρώντας για ακόμη μία συνεδρίαση το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,2490. Τιμή αμετάβλητη στα 1,1900 ευρώ.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Πιέσεις δέχτηκε ο τίτλος στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης διαγράφοντας τα κέρδη που πραγματοποιούσε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Υποχώρησε κάτω από το επίπεδο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την στήριξη στα 2,2580. Η μετοχή υποχώρησε 0,42% στα 2,3700.

ΤΕΝΕΡΓ: Κοντά στα υψηλά ημέρας, και με σημαντικό όγκο η μετοχή προσεγγίζοντας το επίπεδο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση στα 2,9000. Στο+1,05% στα 2,8800.

ΦΦΓΚΡΠ: Στα χαμηλά ημέρας ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση τα Folli Follie, με την μετοχή να διατηρεί και σήμερα το σήμα αγοράς, διασπώντας πτωτικά τους ΚΜΟ των πέντε και δέκα ημερών, με την στήριξη στα 18,3000. Η μετοχή -1,30% στα 19,0500.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Περιορίστηκαν σημαντικά στο τέλος τα κέρδη, με την μετοχή να υποχωρεί από τα υψηλά δύο μηνών, απομακρυνόμενη από το επίπεδο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση στα 1,2890.Στο +0,90% στα 1,1200.

WALL STREET: Σε μια συνεδρίαση με συνεχείς εναλλαγές προσήμων, οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με οριακές μεταβολές καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για την σημερινή συνέντευξη του Donald Trump που θα δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.

  • Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων των μεγάλων εταιρειών για το τρίμηνο, γεγονός που εκ των πραγμάτων επηρεάζει τη «συμπεριφορά» των μετοχών στο ταμπλό.
  • Στη λήξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχώρησε 0,16% στις 19.856 μονάδες, ο S&P 500 παρέμεινε σταθερός (στις 2.269 μονάδες), ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε 0,36% στις 5.552 κλείνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό.

ΣΗΜΕΡΑ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέντευξη τύπου του Donald Trump με τους αναλυτές να τονίζουν πως εάν ο νέος Πρόεδρος καταφέρει με τα λεγόμενά του να «εμπνεύσει» τους επενδυτές, τότε ένα νέο ράλι των δεικτών είναι πολύ πιθανό τόσο στις χρηματοαγορές όσο και στο δολάριο.

ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ από την Ταυλάνδη: Η πάντα bear για τις χρηματιστηριακές αγορές Phoenix Capital, φαίνεται πως αλλάζει τελείως κλίμα όταν πρόκειται για τον χρυσό… Όπως διαπιστώνει στη σχετική της έκθεση, υπάρχει μία αποστροφή των επενδυτών στα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με το χρυσό, γεγονός που οφείλεται στην αισιοδοξία για τις αγορές (λόγω των πολιτικών που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του Donald Trump) και το ισχυρότερο δολάριο (λόγω της επικείμενης σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve)… (ΣΣ: Τώρα εξηγείται η πορεία του χρυσού…)

Πως έκλεισε το εξάμηνο της Κλουκίνας Λάππας (κφση 10,5 εκατ. ευρώ)

Σε χιλ. ευρώ 6M:15 6M:16 Δ (%)
Πωλήσεις 15.595 14.872 -4,6%
Λειτουργικά κέρδη 372 1.551 316,9%
Περιθώριο λειτ. Κερδων 2,4% 10,4% +804 bps
Καθαρά Κέρδη -868 563 164,9%
Περιθώριο καθ. Κερδών -5,6% 3,8% +935 bps
  • Η αξία των ακινήτων της εταιρίας στον ισολογισμό διαμορφώνεται σε 55 εκατ. ευρώ, ο τραπεζικός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 12,8 εκατ. ευρώ ενώ η τρέχουσα αξία της εταιρίας είναι 11,8 εκατ. ευρώ. Με ταμείο 3 εκατ. ευρώ.
  • Δεδομένου του παραδοσιακά καλού εμπορικά δευτέρου εξαμήνου η εταιρία έχει μπει σε τροχιά αντιστροφής για το σύνολο της χρήσης.