Ιωαννης Λοβερδος: Ζουν σε άλλο κόσμο από μας, μιλούν άλλη γλώσσα από μας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ιωαννης Λοβερδος: Ζουν σε άλλο κόσμο από μας, μιλούν άλλη γλώσσα από μας

01.05.2015 00:04
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κάποιος τις εξελίξεις στη χώρα μας το προσεχές διάστημα. Ευχή όλων μας που πιστεύουμε ότι θα ήταν όχι μόνο ιστορικό λάθος αλλά ιστορικό έγκλημα η χρεοκοπία κι η έξοδος από το ευρώ, είναι αυτή η κυβέρνηση να κάνει τις δέουσες υποχωρήσεις και να συμφωνήσει με τους εταίρους και δανειστές μας.
Για να αρθούν κι η αβεβαιότητα κι η ανασφάλεια, που σήμερα δίνουν την χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία, που σέρνεται. Ομως μολονότι αυτό φαίνεται ότι είναι το πιθανότερο σήμερα, δεν είναι καθόλου βέβαιο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε όσο κι αν κάποιοι το ελπίζουν και το νομίζουν, ο Τσίπρας κι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκράτες. Δεν είναι ούτε καν μιά συνέχεια των κρατιστών και των ριζοσπαστών του Ανδρέα της δεκαετίας του 1980. Είναι κομμουνιστικών καταβολών κι έχουν ανάλογη νοοτροπία.
Και γι αυτό δεν καταλαβαίνουν ούτε πρόκειται να καταλάβουν πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ενωση και το πολιτικό μας σύστημα. Ζουν σε άλλο κόσμο από μας. Μιλούν άλλη γλώσσα από μας. Κι η συνεννόηση μαζί τους είναι σχεδόν αδύνατη. Και μένα μου πήρε χρόνο να το καταλάβω. Αλλά πλέον οι φόβοι μου έχουν μεγαλώσει διότι έχω διαπιστώσει ότι ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.
Δεν λέω ότι ο δικός μας είναι καλύτερος. Δεν κάνω αξιολογικές η ηθικές κρίσεις. Ξέρω μόνο ότι είναι εντελώς διαφορετικοί. Και γι αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Κι όποιος προσπαθήσει να κάνει προβλέψεις κι εκτιμήσεις σύμφωνα με τη δυτική σκέψη και τον δυτικό ορθολογισμό, με τις αστικές του καταβολές και την ευρωπαϊκή φιλελεύθερη η σοσιαλδημοκρατική έστω παιδεία του είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει. Διότι μας χωρίζει άβυσσος στην σκέψη, στην παιδεία, στη γλώσσα μας…

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017