Ισόβια στο ζευγάρι που σκότωσε το βρέφος με καυτό νερό | Mikrometoxos.gr

Ισόβια στο ζευγάρι που σκότωσε το βρέφος με καυτό νερό

25.02.2015 05:58
ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ηρακλείου τους δυο κατηγορούμενους για τον θάνατο ενός μωρού μόλις 2,5 ετών με βραστό νερό, τον Μάρτιο του 2014 στο χωριό Σκούρβουλα της Μεσαράς.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων κάθισαν η 20χρονη μητέρα του αγοριού από τη Βουλγαρία και ο 30χρονος ομοεθνής σύντροφός της.

Οι δύο κατηγορούνται ότι κακοποίησαν μέχρι θανάτου τον μικρό Θανασάκη, ρίχνοντας του καυτό νερό, που υπέκυψε στα εγκαύματα τρίτου βαθμού που του προξένησαν.

Κατά τις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι αφού έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, ισχυρίσθηκαν ότι έβαζαν το αγοράκι στο ζεστό νερό δήθεν για να το βοηθήσουν να ενεργηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι δυο οι γιατροί του Κέντρου Υγείας, όταν το παιδί μεταφέρθηκε σ’ αυτό διαπιστώθηκε ότι είχε πεθάνει προ διώρου ή τριώρου, ενώ πρόσθεσαν ότι έφερε εγκαύματα και από προηγούμενο διάστημα, όπως και μώλωπες στο μάτι και στο πρόσωπο.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη και των δυο κατηγορουμένων και μίλησε για μία πρωτοφανή στα χρονικά υπόθεση ανθρωποκτονίας, τονίζοντας πως οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν το δικαστήριο και πως οι μάρτυρες εκτός από τους γιατρούς και τον αστυνομικό δεν ήταν αξιόπιστοι, αναφερόμενη στους συγγενείς των κατηγορουμένων.

Τελικά το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε και τους δύο κατηγορουμένους ένοχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συναυτουργία και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την πρόταση της Εισαγγελέως, και τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017