ΙΣΠΑΝΙΑ: Το σοσιαλιστικό κόμμα "έδιωξε" τον Πέδρο Σάντσεθ - Ανοίγει ο δρόμος για κυβέρνηση Ραχόι... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΙΣΠΑΝΙΑ: Το σοσιαλιστικό κόμμα “έδιωξε” τον Πέδρο Σάντσεθ – Ανοίγει ο δρόμος για κυβέρνηση Ραχόι…

02.10.2016 10:02

Την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας των Ισπανών Σοσιαλιστών – PSOE, Πέδρο Σάντσεθ, ανοίγοντας το δρόμο για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Μάριο Ραχόι. 133 μέλη της ομοσπονδιακής επιτροπής του κόμματος (έναντι 109), επέμειναν ότι το κόμμα πρέπει να διευκολύνει τον σχηματισμό κυβέρνησης απέχοντας από την ψηφοφορία για την χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης στο Λαικό Κόμμα – PP του Ραχόι, καθώς η χώρα δεν μπορεί να πάει σε τρίτες εκλογές μέσα σε ένα χρόνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ«Πίστευα πάντα ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα έπρεπε να προσφέρει μια εναλλακτική, δυστυχώς αυτό δεν ήταν δυνατόν… Είμαι υπερήφανος για την θητεία μου ως γενικός γραμματέας και υποβάλλω την παραίτησή μου. Ήταν τιμή μου», δήλωσε ο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ δεν επιθυμούσε το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας υπό τον Ραχόι και το Λαϊκό Κόμμα (PP) κι έχει αποτρέψει τις επανειλημμένες προσπάθειες να αποκτήσει η χώρα νέα κυβέρνηση.

Oι εσωκομματικοί του αντίπαλοι πίεζαν τον ηγέτη των Σοσιαλιστών να άρει το βέτο του σε μια νέα κυβέρνηση των Συντηρητικών. Του καταλόγιζαν επίσης τις κακές επιδόσεις του κόμματος στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Αντιθέτως οι υποστηρικτές του εκτιμούν ότι ήταν προτιμότερο το PSOE να εγείρει προσκόμματα στο Λαϊκό Κόμμα, εάν κι αν αυτό ισοδυναμούσε με ένα παρατεταμένο πολιτικό αδιέξοδο.

«Οι υποστηρικτές της ανάθεσης σχηματισμού κυβέρνησης στο Λαϊκό Κόμμα επιβλήθηκαν στους κόλπους του PSOE» έγραψε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Ο Σάντσεθ εξέταζε εδώ και πολλές εβδομάδες το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με τους Podemos.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017