Θεόδ.Κρίντας:..."Πίσω λοιπόν στα βασικά θεμελιώδη" - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Θεόδ.Κρίντας:…”Πίσω λοιπόν στα βασικά θεμελιώδη”

05.06.2015 00:30
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς
Στον αστερισμό των δηλώσεων και των συναντήσεων συνεχίζει να κινείται η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά, σύμφωνα με την άποψη του Θεόδωρου Κρίντα.
Η μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών είναι χαρακτηριστική. Από τις 11/5/2015 και μετά ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε ένα εύρος μεταξύ 810 και 850 μονάδων, αντανακλώντας την προσπάθεια των συμμετεχόντων να ενσωματώσουν τα νέα και τις δηλώσεις σε καθημερινή βάση.
Ουσιαστικά μπορούμε όλοι να καταλάβουμε το “δράμα” που ζουν οι traders αυτή την περίοδο. Αυτά που οδηγούν σε αποφάσεις αγορών τη μία μέρα, δεν ισχύουν την επόμενη και το αντίστροφο. Ταυτόχρονα βέβαια, οι μελλοντικές αξίες που εκφράζουν οι εισηγμένοι τίτλοι περιορίζονται σήμερα, καθώς η αυξημένη μεταβλητότητα λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με την τιμή. Συνεπώς είναι αναμενόμενη η συρρίκνωση του όγκου συναλλαγών, η αποστασιοποίηση ορισμένων επενδυτών και η συγκέντρωση του ενδιαφέροντος σε μικρό αριθμό τίτλων.
Σε τέτοιες περιόδους, που η Αγορά δεν μπορεί να πάρει κατεύθυνση, είναι απαραίτητο οι επενδυτές να έχουν μια κατασταλαγμένη άποψη για την εξέλιξη των κρίσιμων παραγόντων επιρροής. Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, πάντα ανάλογα με τις υποθέσεις του κάθε επενδυτή, η Αγορά μας μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα “φθηνή”, ή “ακριβή”.
Όπως εξηγήσαμε είναι απόλυτη συνάρτηση των υποθέσεων. Η γνώμη μας είναι ότι ο αριθμός των υποθέσεων που πρέπει να κάνει ο επενδυτής, με άλλα λόγια ο αριθμός των μεταβλητών της εξίσωσης, είναι στην παρούσα φάση μεγάλος με αποτέλεσμα οι πιθανοί μεταξύ τους συνδυασμοί να έχουν μόνο θεωρητική αξία και καθόλου πρακτική.
Προτείνουμε λοιπόν στους επενδυτές να αποφασίζουν με βάση τα κομβικά θεμελιώδη στοιχεία των εταιρειών που παρακολουθούν, καθώς αυτά και μόνο μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα χωρίς την χρήση αναρίθμητων υποθέσεων.
Σε μια περίοδο όπου στην κεντρική σκηνή των συζητήσεων βρίσκονται τα μακροοικονομικά, οι τοποθετήσεις γίνονται κυρίως με δύο άξονες. Πρώτον ότι τα μακροοικονομικά θα βελτιωθούν έστω και αργά και δεύτερον ότι οι Επιχειρήσεις που επιλέγουμε θα προσαρμοστούν αν ο ρυθμός βελτίωσης των μακροοικονομικών μας είναι μικρός.
“Πίσω λοιπόν στα βασικά θεμελιώδη” τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Wealth Management.
http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017