Οι διακυμάνσεις προσφέρουν ευκαιρίες συναλλαγών!

Η Χρηματιστηριακή Αγορά ψάχνει να βρει ένα σημείο ισορροπίας, τονίζει ο Θεόδωρος Κρίντας.

 

Σχεδόν 40% χαμηλότερα από το υψηλό του περασμένου έτους, με πληροφορίες συγκεχυμένες και βραχυπρόθεσμους traders, αυτό το σημείο δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμο.

 

Η προεκλογική περίοδος δεν βοηθά, όπως δεν βοηθούν και τόσα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε καθημερινή βάση τόσο στην Χώρα μας όσο και διεθνώς.

 

Τελικά όμως η εμπειρία διδάσκει πως τα σημεία αυτά βρίσκονται μέσα από τη διαδικασία διαρκών συναλλαγών. Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρατηρήσει ο επενδυτής πως μέσα σε λίγες μέρες οι 830 μονάδες του Γενικού Δείκτη αποτέλεσαν την αρχή μιας πτωτικής πορείας και την ανακοπή μιας ανοδικής.

 

Το χρονικό διάστημα είναι τόσο μικρό και οι νέες πληροφορίες τόσο λίγες – ή απαιτούσαν σοβαρή αποκρυπτογράφηση – που ο μέσος επενδυτής θα μπορούσε να “το έχει χάσει” και αν δεν παρακολουθούσε καθημερινά να μη γνωρίζει την κίνηση.

 

Ουσιαστικά περνάμε μια περίοδο όπου οι διακυμάνσεις γίνονται μόνο για να προσφέρουν ευκαιρίες συναλλαγών. Μάλλον δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς οι συμμετέχοντες το τελευταίο διάστημα έχουν μικρό επενδυτικό ορίζοντα.

 

Έτσι στο επίκεντρο παραμένουν οι τίτλοι στους οποίους πραγματοποιείται μεγάλος όγκος συναλλαγών με την “Περιφέρεια” να έχει μετατραπεί σε “αφάνεια”.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Wealth Management θεωρεί πως για μια ακόμα φορά στην Αγορά έχουν προεξοφληθεί αρνητικές εξελίξεις και η αναζήτηση της ισορροπίας θα συνεχιστεί ανάλογα με την επιβεβαίωση ή τη διάψευση αυτών.

* ,