Θεοχάρης: "Εμπαίζει τους πολίτες η κυβέρνηση με το Προσχέδιο Προϋπολογισμού" - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Θεοχάρης: “Εμπαίζει τους πολίτες η κυβέρνηση με το Προσχέδιο Προϋπολογισμού”

03.10.2016 19:13

Σε ανακοίνωσή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης υποστηρίζει ότι “Εμπαίζει τους πολίτες η κυβέρνηση με το Προσχέδιο Προϋπολογισμού”.

“Ένα ακόμα βήμα στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και την εξουθένωση της μεσαίας τάξης έκανε η Κυβέρνηση με το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή”, αναφέρει ο κ. Θεοχάρης προσθέτοντας ότι:

“Το 2017 θα αφαιρεθούν από τα εισοδήματα των πολιτών -κυρίως των συνεπών φορολογούμενων- 3,1 δις € εξαιτίας νέων φόρων και 1,5 δις € λόγω αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών και μειωμένων συντάξεων. Έπειτα, με τη γνωστή τακτική της αντιστροφής της πραγματικότητας, θα έρθει περήφανα η Κυβέρνηση να μας πει ότι εξασφάλισε μετά από “σκληρή διαπραγμάτευση” 871 εκ. € για να δοθούν σε κοινωνικά επιδόματα. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει εισοδήματα. Εισοδήματα για τα οποία οι πολίτες δουλεύουν ή δούλεψαν στο παρελθόν. Και σε αντάλλαγμα δίνει ψίχουλα ελεημοσύνης σε ανθρώπους που φτωχοποιούνται εξαιτίας των δικών του επιλογών. Από το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού λείπει και κάτι ακόμα: Τα ισοδύναμα που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση για τα ειδικά μισθολόγια. Αντίθετα οι περικοπές είναι ακριβώς εκεί: σελίδα 47 του Προσχεδίου – “34,1εκ. από αναμόρφωση ειδικών μισθολογίων”. Και ο εμπαιγμός των πολιτών συνεχίζεται”.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017