Θεοδωράκης: Δε θα διαλύσω τη χώρα με την υπογραφή μου – Δεν εκβιάζομαι και δεν τρομοκρατούμαι

Μιλώντας στο Mega, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως «Η απλή αναλογική χωρίς μπόνους είναι καταστροφική επιλογή».

«Δεν εκβιάζομαι και δεν τρομοκρατούμαι. Ούτε από καθεστώτα, ούτε από κόμματα. Είναι απόφαση της Κ.Ο του Ποταμιού και απόφαση του συνεδρίου του κόμματος. Θα επιμείνω να είμαι στην πολιτική με τις απόψεις μου, χωρίς να παίρνω δάνεια από τους εκβιαστές», ξεκαθάρισε ο κ. Θεωδοράκης, στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές βουλευτών του, στην ψήφιση του εκλογικού νόμου.

Παράλληλα, προέβλεψε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης με όριο εισόδου στη Βουλή το 3% και από εκεί και πέρα απλή αναλογική.

«Δε θα διαλύσω τη χώρα με την υπογραφή μου», τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού και έκανε έκκληση στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να καταλάβουν το συμφέρον της χώρας. Σε ότι αφορά στο όριο του 3% εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο να ανέβει κι άλλο γιατί το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης θέλει ισχυρούς θεσμούς και όχι πολυδιάσπαση των πολιτικών συστημάτων.