Θα επαναλάβει ο Γενικός Δείκτης το 2016 τον Σεπτέμβριο του 2012; | Mikrometoxos.gr

Θα επαναλάβει ο Γενικός Δείκτης το 2016 τον Σεπτέμβριο του 2012;

11.09.2016 00:31

Αγορά ΧΑ: Ο Αύγουστος ήταν ο μήνας με την τρίτη χειρότερη επίδοση μέσων ημερήσιων συναλλαγών όλων από το 1999 και μετά (38,4 εκατ. ευρώ) και αν εξαιρεθεί το πακέτο του ΟΛΠ την χειρότερη μηνιαία επίδοση με 25,7 εκατ. ευρώ.

Οι μικρές διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη είχαν προβολή και στις μετοχές αφού στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση το εύρος των αποδόσεων περιορίστηκε μεταξύ +6% και -6%. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο.

Για τους έχοντες μνήμη ο εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς του φετινού Αυγούστου προσομοιάζει «εκνευριστικά» με την διαγραμματική εικόνα του Αυγούστου του 2012. Δεν είναι τόσο ότι και στις δύο περιόδους ο Γενικός Δείκτης ήταν στα ίδια επίπεδα τιμών ή σε μια παρατεταμένη περίοδο ισχνών τζίρων.

Η έξοδος από την συσσώρευση φαίνεται ότι θα γίνει όπως και το 2012 από την πλευρά της ανόδου. Αν αυτό επιβεβαιωθεί θα πρέπει με βάση τις τεχνικές αναλογίες να δούμε κίνηση 150 μονάδες υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Εδώ συγκρούονται δύο μεγάλες φιλοσοφικές σχολές:

«Αυτή την φορά είναι διαφορετικά» και «Η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα».

Ενσωματωμένη εικόνα 1

.

Νικητής θα βγει όποιος απαγκιστρωθεί από εμμονές, ιδεοληψίες και ακούσματα «ειδικών» που από το Μάιο και μετά σχεδόν επί καθημερινής βάσεως επαναλαμβάνουν μονότονα το κίνδυνο κατάρρευσης. Που θα πάει, κάποια στιγμή θα δικαιωθούν.

Πηγή: Beta Χρηματιστηριακή

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017