«Θα έφτανε στα άκρα για να είναι πρωτοσέλιδο» - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

«Θα έφτανε στα άκρα για να είναι πρωτοσέλιδο»

30.07.2015 03:55

«Θα έφτανε στα άκρα για να είναι πρωτοσέλιδο»

Αν νομίζετε ότι αυτά τα «καμώματα» του Γιάνη Βαρουφάκη (φωτογραφία) δεν απασχόλησαν ορισμένους από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού (πιο στενούς δεν γίνεται) κάνετε λάθος. Εις εξ αυτών, ο οποίος κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου και πρόκειται να συμμετάσχει και στη διαπραγματευτική ομάδα με την τρόικα, μου εξέφραζε το πρωί της Δευτέρας την έκπληξή του όχι τόσο για το σχέδιο (αυτό με το χακάρισμα των ΑΦΜ) Βαρουφάκη όσο για το γεγονός ότι ήθελε να το υλοποιήσει κιόλας και έκανε μάλιστα ασκήσεις επί χάρτου. Με απίστευτη ελαφρότητα προφανώς για να δείξει πόσο μεγάλη οικονομική διάνοια είναι. Ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας τον χαρακτήρισε, μόλις άκουσε άφωνος και το ηχητικό ντοκουμέντο του κ. Βαρουφάκη, ως έναν άνθρωπο που επιδιώκει πρωτίστως τη δημοσιότητα και ότι (σας το μεταφέρω επί λέξει) «είναι ικανός να φτάσει στα άκρα , προκειμένου να είναι στην πρώτη σελίδα του ελληνικού και ξένου Τύπου». Είναι αδίστακτος μόνο και μόνο για να βρίσκεται συνεχώς στη δημοσιότητα, κάτι που τον ικανοποιεί πλήρως.

Υστερία δημοσιότητας

Αλλά οι αποκαλύψεις του ανώτατου κυβερνητικού αυτού παράγοντα για τον Βαρουφάκη δεν σταματούν εδώ. Μου είπε ότι τον καταλαμβάνει πολύ συχνά μία υστερία δημοσιότητας, ότι βγαίνει και λέει προς τα έξω ορισμένα πράγματα που έχει ο ίδιος στο μυαλό του ή τα έχει συζητήσει με τους φίλους του σε μία από τις συμμετοχές του σε διάφορα think tanks που μετέχει με ορισμένους παράξενους τύπους. Οπως για παράδειγμα με τον βρετανό οικονομολόγο Νόρμαντ Λαμόντ, που όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας κατέρρευσε η στερλίνα. Αλλωστε ο Λαμόντ ήταν «κολλητός» του Βαρουφάκη και φαν της στρατηγικής Τσίπρα εναντίον της λιτότητας. Να σκεφτείτε ότι λίγες ημέρες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις 31 Ιανουαρίου 2015, ο Λαμόντ έγραψε ένα άρθρο σε βρετανική εφημερίδα και θεοποιούσε τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι θα προκαλέσει ζημιά στονΝτέιβιντ Κάμερον. Τις ιδέες αυτές ο κ. Βαρουφάκης προσπάθησε να τις εφαρμόσει στην πράξη.

nnn

Η υπόθεση Βαρουφάκη (και όσοι κρύβονται από πίσω της) να είστε βέβαιοι ότι θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμα. Εμαθα ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβάζει πυρετωδώς τούτες τις ημέρες όλα όσα αναφέρονται για την υπόθεση του Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη και εντοπίζει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για να προχωρήσει στα περαιτέρω. Την ίδια ώρα 24 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, ρωτώντας τον εάν ήταν σε γνώση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών, με τη δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα γαλάζια στελέχη προτίθενται εντός των ημερών να καταθέσουν και μήνυση εναντίον του κ. Βαρουφάκη για απιστία και εσχάτη προδοσία.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017