Θέμα-θέμα οι συζητήσεις με τους εταίρους – Αισιοδοξία για συμφωνία στις 24/4 – Καταβλήθηκε η δόση στο ΔΝΤ | Mikrometoxos.gr

Θέμα-θέμα οι συζητήσεις με τους εταίρους – Αισιοδοξία για συμφωνία στις 24/4 – Καταβλήθηκε η δόση στο ΔΝΤ

09.04.2015 11:36

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των εργασιών στο EuroWorking Group μεταφέρουν στο koutipandoras.gr κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Η αισιοδοξία εδράζεται αφενός στη θέληση και της άλλης πλευράς να βρεθεί κοινός τόπος αφετέρου στη συμφωνία που έγινε να εξετάζονται τα διάφορα αντικείμενα σε θεματικές ενότητες που μία-μία θα κλείνει.

“Έγινε μια αναλυτική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα” λένε από την οδό Νίκης. Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, χωρίς όμως να αποκλείεται κάποια εξέλιξη νωρίτερα.

Κατά τη χθεσινή ημέρα η συζήτηση για την Ελλάδα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στο δείπνο στο οποίο παρακάθισαν όλοι οι εταίροι και οι τεχνικοί σύμβουλοι, περιστράφηκε στα σημεία διαφωνίας με στόχο η επίτευξη μεγαλύτερης δυνατής προσέγγισης.

Από το υπουργείο Οικονομικών επαναλαμβάνουν πως η κυβέρνηση δε θα δεχτεί την υιοθέτηση υφεσιακών μέτρων όπως η μείωση μισθών και συντάξεων. Οι δανειστές από την πλευρά τους επιμένουν στο άνοιγμα του ασφαλιστικού και την αλλαγή στα εργασιακά.

Καταβλήθηκε η δόση στο ΔΝΤ

Εν τω μεταξύ κανονικά καταβλήθηκε η δόση της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 448 εκατ. ευρώ, όπως επιβεβαίωσαν υψηλά ιστάμενες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017