Η SoGen, το χρέος, το ΧΑ και το «Μπλέ Χρυσάφι» στο Hilton Αθηνών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η SoGen, το χρέος, το ΧΑ και το «Μπλέ Χρυσάφι» στο Hilton Αθηνών

13.02.2015 16:04

Kεκλεισμένων των θυρών ήταν η χθεσινοβραδινή εκδήλωση-ενημέρωση του private banking της Société Générale στο ξενοδοχείο Χίλτον, με θέμα τις προοπτικές των αγορών κατά το τρέχον έτος. Το «S&B» και ο «Κομφούκιος», όμως, ήταν εκεί και σας έχουν ενημέρωση από πρώτο χέρι και γεμάτη… «μπλε χρυσάφι»!

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μου… ψιθύρισαν, οι αναλυτές της SoGen εκτιμούν και πιστεύουν ότι τα συμφέροντα της ΕΚΤ, της Ε.Ε. και της Ελλάδας συμπλέουν και ότι στο θέμα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί οπωσδήποτε λύση, με επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων, γεγονός που κατά την άποψή τους θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για σημαντική άνοδο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Συνολικά, πάντα κατά τον γαλλικό χρηματοπιστωτικό όμιλο, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός δανεισμός της Ελλάδας, είναι χαμηλότερος από τα αντίστοιχα μεγέθη σε Ιρλανδία και Πορτογαλία και ότι κινείται στον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, όμως και χρειάζεται να προσεχθεί από όλους, είναι η ανακοίνωση του νέου hot από τους Γάλλους και το οποίο ονομάστηκε «Μπλε Χρυσάφι». Και δεν είναι άλλο, από τον τομέα του νερού, τον οποίο χαρακτήρισαν ως το παγκόσμιο τρεντ για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια!

Δύο ακόμα σημεία που χρήζουν επισήμανσης από την παρουσίαση της Société Générale στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας, είναι τα εξής: Πρώτον, της αρέσουν οι μετοχές εταιρειών που παράγουν ή διακινούν καταναλωτικά αγαθά, καθώς πιστεύει ότι -λόγω της πτώσης των τιμών των καυσίμων- θα αυξηθούν τα προς διάθεση εισοδήματα.

Και δεύτερον ότι η γαλλική κυβέρνηση, ετοιμάζεται να πωλήσει κομμάτι της Air France.

Σ.Σ.: Παρουσιαστές ήταν η Κλώντια Πανσέρι και ο Άλαν Μουντιέ

Αυτά για σήμερα,

Καλημέρα σας!

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017