Η Morgan Stanley... σκηνοθετεί: Τιμές - στόχοι... σοκ για τις ελληνικές τράπεζες - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η Morgan Stanley… σκηνοθετεί: Τιμές – στόχοι… σοκ για τις ελληνικές τράπεζες

21.01.2015 11:36

Είναι γεγονός ότι οι ξένοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι, έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την πορεία ορισμένων από τα πιο ισχυρά χαρτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου και ιδιαίτερα των τραπεζών και για το λόγο αυτό λαμβάνουν υπόψη τους όλα τα μελλοντικά σενάρια, θετικά και αρνητικά, προκειμένου να είναι καλυμμένοι έναντι των πελατών και των επιλογών τους. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο, τα κανονικά από τα αρνητικά σενάρια τιμών, απέχουν πολλές φορές…έτη φωτός.      

Η  Morgan Stanley, λοιπόν, με report της 19ης Ιανουαρίου, αναφέρεται στην μελλοντική πορεία των μετοχών των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς και δίνει δύο σενάρια για τις τιμές – στόχους που προβλέπει, το πρώτο, το ”κανονικό” και το δεύτερο, το αρνητικό.

Από τις προβλέψεις που δίνει – όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας – προκύπτει πολύ μεγάλη απόσταση τιμών μεταξύ των δύο σεναρίων και καλό είναι να γνωρίζουμε και τις δύο εκδοχές και όχι μόνον το θετικό σενάριο.

 

Υπάρχει, βεβαίως, ένας επιπλέον λόγος, πέραν της ορθής δημοσιογραφικής πρακτικής, καθώς οι προηγούμενες προβλέψεις του ίδιου ξένου οίκου, δυστυχώς, επαληθεύτηκαν. Κάτι που ελπίζουμε και απευχόμαστε να επαναληφθεί, γιατί κάτι τέτοιο θα σημάνει νέα, τεράστια απώλεια πλούτου για όλους, με πρώτους τους ιδιώτες επενδυτές και φυσικά χαμένο και το Δημόσιο, που ελέγχει τις 2 από τις 3 αναφερόμενες τράπεζες.

Με πιθανότητα επαλήθευσης 60%, στο ”κανονικό” σενάριο, η Morgan Stanley δίνει τιμή-στόχο για την Eurobank τα 0,20 λεπτά του ευρώ, για την Alpha Bank δίνει τα 0,55 του ευρώ και για την Πειραιώς, δίνει τα 0,96 ευρώ.

Τώρα, με βάση το αρνητικό σενάριο (και χωρίς Grexit)  οι τιμές-στόχοι που δίνει ο ξένος οίκος είναι της… αυτοκτονίας!

Eurobank: 0,01(!!!) του ευρώ.

Alpha Bank: 0,22 του ευρώ.

Και Πειραιώς: 0,25 ευρώ.

Είθε, λοιπόν, να διαψευστούν τέτοια καταστροφικά σενάρια. Ακολουθεί το επίμαχο απόσπασμα του report της Morgan Stanley:

 

http://www.sportandbusiness.gr/markets/item/40572-i-morgan-stanley-skinothetei-times-stoxoi-sok-gia-tis-ellinikes-trapezes

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017