Η Intel εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει την μονάδα ασφαλείας της Intel Security | Mikrometoxos.gr

Η Intel εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει την μονάδα ασφαλείας της Intel Security

27.06.2016 21:44

Η Intel εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει την μονάδα ασφαλείας της Intel Security, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την εταιρεία κατασκευής λογισμικού antivirus McΑfee, την οποία είχε αγοράσει πριν από έξι χρόνια για 7,7 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία παραγωγής υπολογιστών βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες για το μέλλον της μονάδας ασφαλείας της σε μια συμφωνία η οποία αν προχωρήσει θα είναι μια από τις μεγαλύτερες του κλάδου. Η Intel αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Οι εταιρείες ιδιωτικών συμμετοχών αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις εταιρείες ασφάλειας λογισμικού, αναμένοντας υψηλές αποδόσεις καθώς οι επιχειρήσεις ανησυχούν για την διαδικτυακή τους ασφάλεια.  AdTech Ad

Η Bain Capital πούλησε αυτό τον μήνα την Blue Coat Security στη Symantec για περίπου τα διπλάσια από αυτά που είχε δώσει για να αγοράσει την εταιρεία πέρσι. Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά εξαγορών που έχει γίνει στον κλάδο.

Η Intel υλοποιεί μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης λόγω των μειωμένων πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ έχει ανακοινώσει την περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας. Πλέον επικεντρώνεται στο να παράγει ηλεκτρονικά τσιπ για υπολογιστές cloud και όχι για προσωπικούς υπολογιστές.

Intel Corp (INTC :NASDAQ)

Real Time Quote | Source: NASDAQ Last Sale Trades, Consolidated Volume
+ WATCHLIST
30.627 USD

-0.923 (-2.93%)
21,355,931

24.8735.59
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017