Η Goldman Sachs ετοιμάζεται να ιδρύσει ένα νέο fund εξαγοράς επιχειρήσεων με κεφάλαια ύψους 5-8 δισ. δολ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η Goldman Sachs ετοιμάζεται να ιδρύσει ένα νέο fund εξαγοράς επιχειρήσεων με κεφάλαια ύψους 5-8 δισ. δολ

22.07.2016 12:16

Η Goldman Sachs ετοιμάζεται να ιδρύσει ένα νέο fund εξαγοράς επιχειρήσεων με κεφάλαια ύψους 5-8 δισ. δολ. Πρόκειται για το πρώτο fund τέτοιου είδους που ιδρύεται από το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης το 2008, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο θέμα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο αμερικανικό κολοσσός ελπίζει να συγκεντρώσει περί τα 500 εκατ. δολ. από τους εργαζομένους της και σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δραστηριότητες του νέου fund έως τα τέλη του έτους, αναφέρει η ίδια πηγή.

Η τράπεζα θα συνεισφέρει ένα μικρό μέρος των ιδίων κεφαλαίων της για να συμμορφωθεί με τους κανόνες της που έχουν στόχο να κάνουν τις τράπεζες πιο ασφαλείς μετά την κρίση, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Η Wall Street Journal ανέφερε αρχικά, ότι η Goldman Sachs θα συγκέντρωνε από 5 έως 8 δισ. δολάρια για τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια της.

Το νέο fund είναι μικρότερο από τα προηγούμενα, με κεφάλαια λιγότερα από τα μισά των 20 δισ. δολαρίων που η Goldman Sachs έβαλε το 2007 για την GS Capital Partners VI.

Όπως αναφέρει το Reuters, η  Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017