Η Cristine Lagarde δηλώνει ξανά ότι είναι «σημαντική» η μείωση του χρέους και πιέζει την Ευρωζώνη | Mikrometoxos.gr

Η Cristine Lagarde δηλώνει ξανά ότι είναι «σημαντική» η μείωση του χρέους και πιέζει την Ευρωζώνη

17.08.2015 13:54
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Cristine Lagarde δήλωσε ότι είναι «σημαντική» η μείωση του χρέους, πιέζοντας την Ευρωζώνη να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή ενέκριναν το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο έχει περίοδο αποπληρωμής του ελληνικού χρέους στα 32,5 χρόνια με επιτόκιο της τάξης του 1%, σημειώνει το Open Europe και επισημαίνει ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους.
Σχετική εικόνα
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Cristine Lagarde δήλωσε ότι είναι «σημαντική» η μείωση του χρέους, «πολύ περισσότερο από ό, τι έχει θεωρηθεί μέχρι τώρα» και αυτό είναι απαραίτητο για να καταστεί δυνατή η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα.
Σχετική εικόνα
Η Angela Merkel μιλώντας στο ZDF τόνισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι υπάρχει περιθώριο για την επέκταση των προθεσμιών πληρωμής του χρέους.
Σχετική εικόνα
Ωστόσο, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, ο Wolfgang Schäuble είπε ότι το ενδεχόμενο ελάφρυνσης είναι υπερβολικά μικρό. Πάντως σύμφωνα με τη Handelsblatt, ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι η ευρωζώνη προτείνει να επεκτείνει το όριο αποπληρωμής του ελληνικού χρέους στα 60 χρόνια.
Σχετική εικόνα
Η Bundestag θα ψηφίσει για το πακέτο την Τετάρτη για να καταστεί δυνατή η καταβολή της πρώτης δόσης του πακέτου που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πληρώσει τη δόση της στην ΕΚΤ.
Σχετική εικόνα
Το Open Europe σημειώνει ότι αναμένεται έκρηξη στη Bundestag σχετικά με την ψηφοφορία, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιτίθενται στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας, ενώ παράλληλα ο υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι είναι «αυτονόητο» ότι η ψήφος εμπιστοσύνης θα διεξαχθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι, αν η ψηφοφορία καταλήξει αρνητική, νέες εκλογές έρχονται στη χώρα.
Σχετική εικόνα
Από την πλευρά του το κεντροαριστερό κόμμα ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε με τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα στηρίξει δηλαδή την κυβέρνηση δίνοντάς της ψήφο εμπιστοσύνης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017