Η χιονοστιβάδα στο Νεπάλ «έκρυβε» πάνω από 100 νεκρούς | Mikrometoxos.gr

Η χιονοστιβάδα στο Νεπάλ «έκρυβε» πάνω από 100 νεκρούς

04.05.2015 13:18

Πάνω από 100 νεκρούς έκρυβε η χιονοστοιβάδα που καταπλάκωσε τους πεζοπόρους και τους χωρικούς στο Νεπάλ, έπειτα από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

http://tvxs.gr/

Τα πτώματα εντοπίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στο χωριό Λάνγκστανγκ, 60 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Κατμαντού, το οποίο βρίσκεται σε ένα δημοφιλές σε δυτικούς πεζοπόρους μονοπάτι. Ολόκληρο το χωριό που διαθέτει περισσότερους από 55 ξενώνες καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα.

Ακόμα δεν είναι σαφές πόσα άτομα βρίσκονταν στο Λάνγκστανγκ όταν το χωριό επλήγη από τη χιονοστιβάδα, αλλά άλλοι αξιωματούχοι είπαν ότι περίπου 120 περισσότεροι άνθρωποι ενδεχομένως να έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι.

Τους νεκρούς εντόπισε η αστυνομία του Νεπάλ σε συνεργασία με εθελοντές από την περιοχή.

Ο σεισμός της 25ης Απριλίου στοίχισε τη ζωή σε 7.276 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό σε περισσότερους από 14.300.  Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, συνολικά 8 εκατομμύρια από τους 28 εκατομμύρια κατοίκους του Νεπάλ επλήγησαν από τον σεισμό, ενώ τουλάχιστον δύο εκατομμύρια θα έχουν ανάγκη από σκηνές, νερό, τρόφιμα και φάρμακα για τους επόμενους τρεις μήνες.

Η στιγμή που η χιονοστοιβάδα χτύπησε το Έβερεστ:

Κατηγορία άρθρου:

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017