Η τεχνική προσέγγιση του Χ.Α. από τον Απόστολο Μάνθο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η τεχνική προσέγγιση του Χ.Α. από τον Απόστολο Μάνθο

04.12.2014 19:35

“Σε άμεση αντιπαράθεση με την πολύ σημαντική μακροπρόθεσμη γραμμή αντίστασης ‘W’, που ενώνει δύο τοπικές κορυφές και τέσσερις τοπικούς πυθμένες ήλθε ο Γενικός Δείκτης”, αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος.

 

Πιθανή ανοδική τμήση, σε εβδομαδιαίο κλείσιμο, της εν λόγω γραμμής στις 1020 μονάδες, θα άνοιγε το δρόμο για την ανάβαση προς το επόμενο επίπεδο ισχυρής αντίστασης των 1040 με 1060 μονάδων, εκεί όπου και θα παιχτεί το μεγάλο μεσομακροπρόθεσμο “στοίχημα” της Αγοράς.

 

Επειδή όμως τα επίπεδα αυτά των αντιστάσεων είναι πολύ καθοριστικά για τη μετέπειτα κυματική ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη θα πρέπει να συνοδευτούν με έναν πολιτικοοικονομικό καταλύτη ενίσχυσης του τζίρου συναλλαγών.

 

Στην αντίθετη όμως περίπτωση, που ο Δείκτης “φρακάρει” ανάμεσα στις διαγραμματικές λεπίδες των 1020 με 1060 μονάδων δίχως την ικανότητα διαφυγής (κάτι που έγινε σήμερα) τότε θα πρέπει να αναμένουμε βίαιη επιστροφή του δείκτη χαμηλότερα των 970 με 960 μονάδων.

 

Σε παλαιότερη τεχνική ανάλυση είχαμε αναφέρει ότι το “μαξιλάρι” στήριξης των 885 με 850 μονάδων και ο σχηματισμός των εν συνέχεια τοπικών πυθμένων με τις χαρακτηριστικές “κάτω σκιές” θα ενίσχυαν το σενάριο εκδήλωσης ενός έντονου ανοδικού στροφέα, κάτι που σημειώθηκε δίχως όμως προς το παρόν να έχει τα απαραίτητα κινητήρια νέα. Γεγονός που προκάλεσε έντονο προβληματισμό για τη γνησιότητα της υπάρχουσας βραχυχρόνιας κίνησης.

 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έδειξε στο ημερήσιο chart τιμών να έχει ξεπεράσει βραχυχρόνια τον “σκόπελο” των 325 μονάδων και να κινείται προς τη κρίσιμη ζώνη αντίστασης των 335 με 340 μονάδων προκαλώντας αναστάτωση στο στρατόπεδο των Bears. Η γρήγορη, ή μη, διαπερατότητα των 340 μονάδων θα καθόριζε σε ένα μεγάλο ποσοστό την “ποιότητα του καυσίμου” για την ανάβαση προς τις 350 μονάδες.

 

Αντίθετα η αδυναμία προσέγγισης των 340 μονάδων, σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ θα “εξαργυρωθεί” με μια σύντομη κατηφορική κίνηση προς τις 310 μονάδες.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017