Η τεχνική και όχι μόνον προσέγγιση των πραγμάτων…

Τεχνικά η αγορά παραμένει σε ανοδικό trend με την στήριξη να είναι μέχρι την περιοχή των 850 μονάδων, θυμίζοντας ότι το stop μας παραμένει στην παρούσα στις 819 μονάδες.

Για την αγορά θυμίζουμε πως τα πολύ σημαντικά επίπεδα αντίστασης παραμένουν αυτά των 965 μονάδων. Οι επιλογές μας από αρχές έτους έχουν κέρδη 16,19 % με τον δείκτη μόλις στο 9,62% γεγονός που δείχνει ότι το 2015 θα είναι μία χρονιά με αποδόσεις από επιλεγμένους τίτλους.

Από πλευράς f25 η περιοχή των 250 μονάδων είναι σημαντική μας στήριξη, ενώ το stop μας είναι στο 243. Μέχρι στιγμής οι πτωτικές συνεδριάσεις είναι με σχετικά μικρό όγκο συναλλαγών κάτι που δείχνει ότι τηρείται περισσότερο στάση αναμονής.

Να πούμε σε αυτό το σημείο πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ένα χαρτοφυλάκιο να αυξάνει θέσεις στον τραπεζικό κλάδο λόγω αποτιμήσεων μειώνοντας θέσεις στις υπόλοιπες εταιρίες μιας και αυτό είναι σημαντικός κίνδυνος για την απόδοση του.

Στην μεγάλη μας ανάλυση μπορούμε να δούμε αναλυτικά τους περισσότερους τίτλους με τα επίπεδα τους αλλά και τα stop τους.
Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να διασωθεί ακολουθώντας τις βραχυπρόθεσμα επίπονες μεταρρυθμίσεις των “θεσμών” για κάποιους

Μιας και μπροστά μας έχουμε το περίφημο QE που ουσιαστικά θα βοηθήσει και την χώρα μας να βγει στις αγορές και να  μπορέσει να σταθεί στα πόδια της κάνοντας την πολιτική της.

Το δύσκολο είναι η κυβέρνηση να μπορέσει να πείσει ότι δεν είναι δυνατόν να ακολουθήσει τουλάχιστον στην παρούσα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Μιας και δεν έχει την δυνατότητα τουλάχιστον στην παρούσα, ενώ παράλληλα έχει συμφωνήσει για το αντίθετο το επόμενο διάστημα.

Το κακό είναι πως αν η κυβέρνηση αποφασίσει να καθυστερήσει την συμφωνία της, τότε το πιο πιθανό είναι να προχωρήσει σε στάση πληρωμών στους προμηθευτές της

Κάτι που είναι ότι χειρότερο για την οικονομία ή και από την στιγμή που τελικά δεν αυξηθεί το όριο της ακριβής λύσης των εντόκων, να χρησιμοποιήσει τα όποια διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων σε μία κίνηση που επίσης αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσει ασφυξία και πιθανό default.

Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, σε πρώτο χρόνο θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις που θα είναι προς το συμφέρον της χώρας μεσοπρόθεσμα

Και όχι μεσοβέζικες εύκολες λύσεις μόνο βραχυπρόθεσμα. Μιας και ουσιαστικά θα έχουμε σημαντικό εκτροχιασμό των οικονομικών μας…

* ,